ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Отслабване в офиса – мисия възможна!

Отслабване в офиса – мисия възможна!

Можете да отслабвате в офиса

Голяма част от хората днес работят в офис. Когато длъжността изисква стоене зад бюро, движението е ограничено до минимум, а това, от своя страна, води до затлъстяване. Колкото и да намалите храната, да се стремите да приемате здравословни продукти и да правите всичко възможно да задържите перфектните си килограми, обездвижването ще се отрази.

За щастие, има няколко неща, които бихте могли да пробвате, за да отслабнете, макар да сте в офиса по цял ден. Нека видим кои са начините за отслабване на работа:

Опитайте да стоите прави по-дълго време – не стойте на стола, когато задълженията ви не го изискват. Разхождайте се, ставайте на всеки 30 минути. Дори да обикаляте офиса, пак се брои. Доказано е, че 4 часа в изправена позиция ви гарантират 168 изгорени калории.

За по-лесно отслабване в офиса не стойте в една позиция дълго време – размърдайте се! Играйте със стола, мърдайте настрани, напред, назад, движете краката си, правете всичко друго, но не и да стоите замръзнали в една позиция.

Правете кратки натоварвания на тялото си за няколко минути – лесни упражнения, наблягащи на определени части от тялото ви. Достатъчни са по 10 секунди, за да ви раздвижат и да стимулират топенето на калории.

Здравословно хранене на работа

Хапвайте това, което сте си приготвили вкъщи – не си поръчвайте бързи храни и полуфабрикати, а си носете от вкъщи. Така, освен че ще спестите значително количество пари, ще знаете какви продукти консумирате. Можете да си готвите здравословно и да хапвате вкусна храна в офиса.

Пийте много вода и зелен чай – той е втората напитка, подходяща за изгаряне на калории. Известен е с полезни си свойства и съдържанието на антиоксиданти, които допринасят за ускоряване на метаболизма и свалянето на излишно тегло.

Стига да има желание, има и начин. Ако наистина искате да отслабнете, ще успеете, макар да работите в среда, която прави всичко възможно да ви затрудни.

Разбира се, тренировките след работа са за предпочитане. Противно на очакванията, те няма да увеличат умората, а ще я премахнат. След час във фитнеса ще се почувствате много по-тонизирани и пълни с енергия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати