Хранене за изчистване на мазнини при жени

Хранене за изчистване на мазнини при жени

Забързването на метаболизма може да ви помогне да изчистите излишните телесни мазнини.

Въпреки това повечето добавки са опасни и неефективни, или и двете. За щастие, има няколко натурални храни и напитки, които увеличават скоростта на метаболизма и насърчават загубата на мазнини.

В тази статия ще ви запознаем с 5 здравословни храни и напитки за изчистване на мазнини при жените.

Мазна риба

Мазната риба е вкусна и супер полезна. Сьомгата, херингата, сардините, скумрията и другите мазни риби съдържат омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че намаляват възпалението и риска от сърдечно-съдови заболявания.

Освен това, омега-3 мастните киселини спомагат за скорошното изчистване на телесните мазнини при дамите. Нещо повече, рибата е отличен източник на висококачествен протеин. Неговото усвояване води до по-голямо чувство за ситост и повишава значително скоростта на метаболизма.

За да увеличите загубата на мазнини и да защитите здравето на сърцето си, включете минимум 100 г мазна риба в диетата си поне два пъти седмично.

Кафе

Хранене за изчистване на мазнини при жени

Кафето е една от най-популярните напитки в световен мащаб. То е великолепен източник на кофеин, подобряващ настроението, както и умственото и физическото представяне.

Освен това изгаря излишните мазнини и забързва метаболизма с впечатляващите 3-13%. Представителките на нежния пол могат да извлекат максимално от ползите на кафето, като се стремят към 100–400 мг на ден.

Яйца

Яйцата са супер храна за отслабване и за защита на здравето на сърцето. Според проучванията закуската с яйца намалява глада и увеличава чувството за ситост в продължение на няколко часа при хора с наднормено тегло.

Яйцата съдържат висококачествен протеин, който увеличава скоростта на метаболизма с около 20–35% в продължение на няколко часа след хранене.

Консумацията на три яйца няколко пъти седмично ще помогне на жените, активно да изгарят мазнините, като същевременно ще бъдат сити и доволни.

Зелен чай

Зеленият чай е отлична напитка за поддържане на добро здраве. Той помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и предпазва от някои видове рак.

Зеленият чай е отличен източник на антиоксидант, изгарящ мазнините по цялото тяло на жената.

Пиенето на четири чаши зелен чай дневно може да има редица ползи за здравето, включително потенциално увеличаване на количеството калории, които изгаряте.

Зехтин

Хранене за изчистване на мазнини при жени

Зехтинът е една от най-здравословните мазнини на планетата.

Той намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, ускорява метаболизма и насърчава загубата на мазнини.

Всяка жена може да включи зехтина в ежедневната си диета, като добавя по няколко супени лъжици към салатата си или към готвена храна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати