Определянето на прозорец на хранене помага за сваляне на килограми

Хранене с прозорци на хранене

Едва ли сте се замисляли, че това би бил лесен и ефективен начин за отслабване. Имайки предвид множеството диети, които ежедневно срещане къде ли не, този простичък метод, свързан с прозорците на хранене, някак не попада под светлините на прожекторите. Досега.

Прозорецът на хранене е времето, което сме определили за ядене

Обикновено към него прибягват хора, които водят по-натоварен и интензивен начин на живот. Динамиката в ежедневието им прави спазването на режим по-лесно. Например, решили сте, че през деня ще си позволите закуска и вечеря. Тези часове трябва да бъдат определени и спазвани.

Ключът се крие в това, че през цялото останало време не трябва да посягате към никаква храна. Без леки следобедни закуски, без ядки или някоя бисквитка за залъгване. Единственото, което може да се консумира през останалите часове, са напитките и в частност – вода, кафе и чай.

Определянето на прозорец на хранене помага за сваляне на килограми

Освен това, за да бъде ефективен този метод, трябва постепенно да увеличавате часовете между прозорците за хранене. Например, ако от закуската до вечерята минат 12 часа, то за месец ще се сбогувате с няколко килограма.

Популярната схема 16/8 също би била от полза тук. Според нея човек може да не хапва нищо 16 часа, а в останалите 8 да си позволи 3 хапвания и 2 леки закуски. Сами определяте съотношението между храненията.

Ако по някаква причина не закусвате сутрин, нямате време или се улисвате в работа и става обяд, може да хапвате направо в 12 часа. Вечерята ще бъде в 20 часа. Това са 8-те часа, в които си позволявате храна. Останалите 16 са „гладните”.

Прозорец на хранене

Най-суровият вариант, до който хората достигат при този метод, е 20/4. 20 часа глад и 4 часа хранене. Всеки сам определя откъде да започне и докъде би могъл да стигне. Изберете режимa, който ви кара да се чувствате най-добре.

Тайната на отслабването се състои в това, че през времето, в което не ядете нищо, организмът разполага с достатъчно часове да смели и обработи храната, която сте приели по-рано. Освен това този метод съдейства за ограничаване движението на свободните радикали в организма.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати