4 йога пози за високо либидо

йога поза за високо либидо

Познаваме йогата като начин да се отпуснем, да се отървем от насъбралата се умора, начин да релаксираме пълноценно. Йогата е начин да намерим душевен мир, да постигнем мечтаното спокойствие, да намерим себе си. Хората я практикуват в свободното си време като любимо хоби, което подобрява физическото и психическото здраве.

Интересен факт е, че йогата може да подобри още нещо – желанието за интимност с партньора. В случай че имате проблем, ето 4 йога пози за високо либидо, които ще помогнат за освежаване на връзката!

1. Висока кобра – изпънете тялото си, лягайки по корем върху постелката си. Отпуснете тялото си до земята. След това, започнете леко издигане на главата и гърба. Ръцете трябва да са свити в лактите, а дланите да опират земята на нивото на раменете. Изпънете гърба и гледайте нагоре. Поемете въздух, а докато се отпускате отново към земята, издишайте. Позата е благоприятна за сърцето, тъй като отваря гръдния кош.

йога за повишаване на либидото

2. Поза Пеперуда – седнете на пода със свити и кръстосани крака (по турски). Гърбът ви трябва да е изправен. Хранете стъпалата или пръстите си и започнете да движите коленете надолу-нагоре. Положението ви наподобява пърхане на крилата на пеперуда.

3. Поза Раменен мост – изключително полезна и ефикасна поза при дами с болезнен цикъл или за хора, подложени на интензивен стрес.

Легнете по гръб, със свити колене. Повдигнете седалището си и поемете бавно въздух, докато го правите. Останете в тази позиция 30 секунди, когато спускате кръста и дупето надолу, издишайте.

поза дърво за високо либидо

4. Поза Дърво – тази поза не е лесна, защото ключът за изпълнението й се крие в баланса. Необходимо е да бъдете в изправено положение. Вдигнете десния си крак и поставете стъпалото над коляното на левия крак.

Ако не може да вдигнете крака си толкова в началото, може да поставите стъпалото и малко над левия глезен. Ръцете трябва да са сключени в поза за молитва пред гърдите ви. Фокусирайте се и опитайте да запазите равновесие. Повторете, сменяйки краката.

Тези 4 пози се препоръчват за повичаване на сексуалното желание. Има още много други, които могат коренно да променят живота ви. Тайнството на йогата познават само онези, които я практикуват. Достатъчно е само да ги видим и чуеш, за да проявиш любопитство и желание да опиташ.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати