Кратка и ефикасна тренировка за корем за жени у дома

Упражнения за жени у дома

За много жени упражненията за стягане на корема, като коремни преси, се оказват голямо предизвикателство. Това е така, защото тези упражнения са изморителни, получават се тежки травми в кръста и мускулна треска.

Но за щастие вече има упражнения за у дома, които са лесни.

За това облечете нещо удобно, пуснете си любимата музика и изпробвайте тези четири тренировки за корем за жени у дома.

1. Дъска

Упражнения за стягане на корема

Лягате на пода по корем, като използвате дланите си и лактите за опора. Изпънете добре гръбнака и краката назад. Стойте в тази позиция за около 2 минути. Направете две повторения, като ги редувате с малки паузи. Внимавайте по време на упражнението гърбът ви да остане добре изпъкнат.

2. Страничен планк

Застанете настрани, като се подарете на единия си крак и лакътя. Другият крак и ръка вдигнете нагоре, останете в тази поза 1 минута и след това повторете същото с другия крак и ръка. Направете четири повторения с кратки паузи.

3. Алигаторска разходка

Упражнения

Това упражнение е голям хит напоследък, известно е и с името обядът на алигатора. Заставате в поза като за лицеви опори. Ръцете малко по-настрани от раменете. Изпънете лявата ръка напред и сгънете десния крак към дясната ръка, задръжте в тази позиция за една минута и повторете по същия начин с лявата ръка и левия крак. Като за начало правете само по 5 повторения, а с времето може да ги увеличавате.

4. Лодка

Седнете на пода, наклонете се леко назад, повдигнете краката от пода и изпънете хубаво ръцете напред. Задържате тялото в тази позиция за една минута. Правите по три повторения отново с кратки паузи, както при другите упражнения.

И накрая един съвет. Вярно е, че закуската е най-важното хранене за деня, но ако предпочитате да правите упражненията сутрин, е добре да не прекалявате с храната. По-добре изпийте едно плодово смути или малко сок.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати