Благоприятно и неблагоприятно време за започване на диета

Диета

Разбира се, че има значение при каква ситуация и ще се подложим на хранителен режим. Има благоприятно и неблагоприятно време за започване на диета. Вижте в следващите редове от какви обстоятелства зависи успехът на вашето отслабване.

Благоприятни моменти за започване на диета

1. Когато си купите нови дрехи

Купете си нови рокли, поли, панталони и блузи, които да са по-малки с еди номер от този, който носите в момента. Това ще ви даде добър стимул да отслабнете, защото ще бъдете нетърпеливи да облечете новите си дрехи.

2. Когато сте получили добра новина

Добрите новини ще ви помогнат да спазвате диета

Повишение в службата, неочаквана почивка, щастливи събития в семейството. Добрите новини създават у хората много позитивна нагласа, която е подходяща за старт на нова диета с успешен финал.

3. Преди важно събитие

Ако например ви предстои парти, празненство в офиса или друго важно събитие, няма начин да не поискате да изглеждате по-добре. Това също е много добра мотивация, за да отслабнете за кратко време и да изваяте стройно тяло.

Неблагоприятни моменти за започване на диета

1. След раздяла

Ситуациите след раздяла с интимния партньор са изпълнени със много стрес и напрежение. Това е един от най-неподходящите моменти за започване на диета.

2. През уикенда

Диета преди парти е добра идея

През почивните дни човек се отпуска, излиза с приятели, ходи на гости при близките си, позволява си повече храна от необходимото и по този начин хранителният режим се променя.

3. Когато ви задължават да гладувате

Вашият партньор или околните постоянно ви повтарят, че е крайно време да отслабнете. Ако започнете диета, когато върху вас е оказан подобен натиск, то вие ще я възприемате като вид насилие.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати