Най-добрите упражнения за долната част на корема

Най-добрите упражнения за долната част на корема

Всички искаме да имаме страхотно тяло с малко усилия, без да се лишаваме от вкусна храна и без да прекарваме по половин ден във фитнеса. Щеше да бъде толкова лесно и приятно, ако това можеше да стане с едно хапче, един трик или дори с някакъв бърз режим, който да ни даде оптимални резултати.

За нещастие всяко хубаво нещо идва със своята цена. А цената на плоския корем и завидните извивки е винаги скъпа. Но не се притеснявайте, със силна воля и малко усилия тя е напълно постижима за всеки.

Като най-проблемната област от корема, долната част изисква определен вид упражнения, за да се прибере и да даде основата на страхотни плочки.

Подготвили сме ви няколко прости но много ефективни упражнения за долна част на корема, които ще ви помогнат да постигнете това:

1. Докосване на земята с пети

Легнете по гръб, като поставете ръцете си изпънати до тялото. Свийте крака в коленете, все едно сте седнали на стол. Левият крак оставете в тази позиция, а десният пуснете надолу сякаш се опитвате да стъпите на земята. Редувайте краката в продължение на 30 секунди и направете по 3 серии с кратка почивка между тях. Ако ви се струва твърде лесно, удължете времето.

2. Ножици

Легнете по гръб и поставете ръце зад врата си. Повдигнете раменете си (без да напрягате врата) и после повдигнете краката си от пода на около педя разстояние. Редувайте краката, като вдигате единия нагоре, доколкото можете (без да свивате колената), после другия, с движения тип “ножици”. Повтаряйте упражнението 30 секунди и направете по 3 серии с кратка почивка между тях. Ако ви се струва твърде лесно, удължете времето.

3. Планински катерач

Упражнения за корем

Застанете в позиция за висок планк с изпънати ръце, след което повдигнете левият крак и сгънете коляното към гърдите си. Върнете левия крак в изходна позиция и направете същото с десния крак. Дръжте корема стегнат непрекъснато и не завъртайте настрани. Повтаряйте упражнението 30 секунди и направете по 3 серии с кратка почивка между тях.

4. Планк със завъртане

Застанете в позиция за нисък планк с опора върху предмишниците. Задръжте за 10 секунди, след което се извъртете наляво и изпънете дясната си ръка към тавана, задържайки отново 10 секунди. Заемете начална позиция и повторете същото, но в другата посока. Продължете упражнението 1 минута, а ако ви се стори твърде лесно, удължете времето.

5. Свиване до седнало положение

Упражнения за долната част на корема

Легнете по гръб, разтворете леко крака си (без да свивате колене) и изпънете ръце зад главата си. Повдигнете ръце, изнесете ги пред себе си с изпънати лакти и се изправете в седнало положение (използвайте коремните си мускули, а не използвайте засилка). След това бавно се върнете в изходна позиция. Вдишвайте като лягате по гръб и издишвайте като се изправяте. Повторете за 30 секунди, 3 серии с кратка почивка между тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати