ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Топ упражнения за крака и корем

Топ упражнения за крака и корем

Топ упражнения за крака и корем
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Всеки един от нас мечтае за перфектното тяло, докато се оглежда с тъга в огледалото. Изморително е дори да мислим за всички диети и упражнения, които ще са нужни, за да се вкараме във форма.

Но не се бойте, не е толкова трудно, колкото си мислите. Да, ако искате да изваяте тялото си като на модел от списание, ще има да се потите до припадък във фитнеса. Но ако целта ви е да разкарате излишните килограми или да стегнете определени проблемни области - това е напълно постижимо.

Подготвили сме ви няколко упражнения за крака и корем, две от най-проблемните части на тялото, които с малко търпение и постоянство ще ви дадат неочаквано добри резултати.

Упражнения за корем

1. Ножици

Легнете по гръб с ръце зад врата. Надигнете рамената от пода, без да напрягате врата. Като държите единия крак на около педя над пода, вдигнете другия колкото се може по-високо (без да свивате колената). Свалете високо вдигнатия крак до педя над земята, след което повторете същото с противоположния крак. Направете 3 серии по 30 секунди с кратка почивка между тях. Ако ви се струва твърде лесно, удължете времето.

Топ упражнения за крака и корем

2. Свиване до седнало положение

Легнете по гръб с леко разтворени крака и ръце, изпънати зад главата. Повдигнете ръце перпендикулярно на тялото си (с изпънати лакти) и се изправете в седнало положение (използвайте коремните си мускули, а не засилка). След това бавно се върнете в изходна позиция. Направете 3 серии по 30 секунди с кратка почивка между тях.

3. Докосване на земята с пети

Легнете по гръб и отпуснете ръцете до тялото си. Свийте крака в коленете все едно сте седнали на стол. Левия крак оставете в тази позиция, а десния пуснете надолу, сякаш се опитвате да стъпите на земята. Редувайте краката в продължение на 30 секунди и направете по 3 серии с кратка почивка между тях. Ако ви се струва твърде лесно, удължете времето.

Упражнения за крака

1. Застанете прави до стена или до гърба на стол. Поставете ръцете си на стената или на облегалката на стола, след което повдигнете единия крак назад, колкото можете. Дръжте остатъка от тялото си изправено, включително колената на двата крака, и не се извивайте. Направете 3 серии по 10 повторения с почивка от 30 секунди между всяка.

2. Застанете изправени с леко разтворени крака. Поставете ръцете на кръста си, след което изнесете десния си крак назад и встрани. Докато стъпвате с него, приклекнете и с другия крак, сякаш правите реверанс. Изправете се в изходна позиция и повторете с другия крак. Направете 3 серии по 12 повторения с почивка от 30 секунди между всяка.

3. Застанете пред стол или стабилна табуретка. Вдигнете единия крак и стъпете с него на стола, след което стъпете и с втория. Слезте пак с първия крак, последван от втория. Ако упражнението ви се стори твърде лесно, вземете тежести във всяка ръка. Направете 3 серии по 10 повторения с почивка от 30 секунди между всяка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати