Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»С тази закуска ще отслабнете без диета

С тази закуска ще отслабнете без диета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
Смути от боровинки и банани

Всичко, което сте чували за закуската, е вярно! Първото хранене за деня се явява най-важното. Чрез него ние зареждаме тялото си с гориво, което ще му е нужно, за да се справи с ежедневните задачи. Похапвайки стабилно в началото на деня пък, имаме достатъчно време да изгорим приетите калории.

Отслабването без диета може да се случи с помощта на закуска. Много специализирани проучвания са намерили връзката между приема на храна сутрин и извайване на стройно тяло.

От друга страна, много изследвания показват, че хората, които прескачат закуската си, след това ядат повече на обяд и вечеря, и също така посягат към вредни храни като сладкиши с преработена захар и фаст фууд.

С коя закуска ще отслабнете? Придържайте се към храни, които ще ви заситят, без да оставят усещане за тежест в стомаха ви. Например яйца, зеленчуци, пълнозърнести храни. Нека закуската ви съдържа продукти, които ще поддържат кръвната ви захар стабилна часове наред. Вариант са също така сирене, авокадо, шепа ядки, йогурт, тахан.

Какво не бива да закусвате, за да отслабнете? Всякакви храни с високо съдържание на захар. Избягвайте понички, кроасани, кифли. Тестените храни като банички също не са подходящи за диетично хранене.

Те ще ви дадат прилив на енергия, но много скоро той ще изчезне, и вие ще се почувствате изморени. Освен това те веднага ще се отразят на външния ви вид под формата на тлъстинки и целулит.

Отделете малко време, за да се храните здравословно!

Може би ви се струва трудно да се храните правилно. Задачите ви притискат и сутрин бързате. Но има решение да се справите с проблема. Опитайте се да си легнете вечер по-рано. Сутрин пък се събудете по-рано. Използвайте момента, за да си приготвите здравословен сандвич или смути. Откраднете няколко минути за себе си и своята закуска. Тялото ви ще ви се отблагодари. Ще отслабнете без диети, без мъчителни гладувания и без стрес! Ще се чувствате добре и ще изглеждате по същия начин.

Още идеи за здравословна закуска, топяща килограмите, ще намерите в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати