Как да намалим консумацията на месо

1 от 4 Снимки

1. Започнете промените с бавни темпове


Ако е ви е трудно да откажете месото, просто започнете да намалявате неговото количество постепенно. Не го изключвайте рязко от менюто си – подобри драстични решения могат да са стресиращи за тялото ви.

Все повече изследвания ни доказват, че намаленият прием на месо или пълното му изключване помага на тялото ни да се съхрани младо и здраво по-дълго време. Затова и напоследък е толкова актуално да се спазват вегетариански и веган диети.

Предимствата на тези хранителни режими са много, но въпреки това за мнозина е трудно да намалят месото. Особено ако цял живот колбасите са присъствали в основните им хранения за деня.

И все пак не бива да се отчайвате, ако и вие спадате към тази категория хора. Има как да намалите приема на месо. За целта обаче трябва да спазвате някои основни съвета.

Хранителните навици трудно се променят. Още от времето, когато сме децата, родителите ни хранят с продукти, които формират нашите предпочитания. Научаваме се да харесваме определени аромати, подправки, вкусове. И след това ги търсим в ежедневното си меню.

За жалост, именно тези навици после стават виновни за пристрастяване към сол, захар, или пък прекомерна консумация на месо. И както добре знаете, отказът им, се оказва огромно предизвикателство.

Все по-голям брой хора обаче избират да преосмислят диетата си по етични причини или пък по други съображения. Затова и намаляването на месото или пълния му отказ вече се счита за нещо съвсем нормално.

Сами може да се уверите в това, само като се огледате в магазина или в ресторанта. Ще срещнете все повече вегетариански и веган ястия, целящи здравословно хранене.

За хората храненето на растителна основа се е превърнало в главна цел. Редица кафенета, компании и салатни барове ни накараха да мислим за това.

Ако и вие искате да откажете месото, но все още ви е трудно, вижте и нашите съвети в галерията по-горе.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати