Това са грешките ти с храненето и спорта

Хранене и спорт

Със сигурност сте се питали защо, след като тренирате така усилено, не постигате желаните от вас резултати за плосък корем или сваляне на тегло!

Това е така, защото докато тренираме, допускаме някои основни грешки с храненето и спорта. Ето кои са те:

1. Тренировка на празен стомах

Много хора неправилно препоръчват да се тренира на празен стомах, за да се увеличи изгарянето на мазнини. Множество изследвания обаче не подкрепят тази практика. Едно проучване е установило, че когато трениращите са закусили преди тренировка, изгарянето на мазнините и разхода на енергия са били значително по-високи, отколкото при тези, които са тренирали на гладно. Друга причина да не тренирате на гладно е, че това ще доведе до по-високи нива на кортизол, което може да попречи на загубата на мазнини с течение на времето.

2. Тренирате, за да ядете повече

Приемът на много калории е грешка при храненето

Правенето на допълнителни упражнения, за да хапвате каквото ви се иска без угризения, може да се превърне в безкраен кошмар и да доведе до сериозен хормонален дисбаланс. Това е погрешно хранене, което трябва да се контролира.

3. Не консумирате висококачествен протеини след тренировка

Независимо дали тренирате с тежести, тичате или правите лека аеробика, висококачественият протеин е задължителен, защото той помага за възстановяването на мускулните тъкани и гликогена, който е енергийният източник на цялата мускулатура.

4. Прием на много въглехидрати преди тренировка

Грешно е да се приемат много въглехидрати

Повечето хора си мислят, че консумацията на голямо количество въглехидрати преди тренировка ще ги направи по-издръжливи. Но реалността е, че тялото ви усвоява въглехидратите много по-добре след тренировка. Ако тренирате за загуба на мазнини, нямате нужда от излишни калории. Друга причина, поради която трябва да прескочите въглехидратите преди тренировка е, че те повишават нивото на инсулина и влияят негативно на невротрансмитерите.

5. Не се възползвате от силата на кофеина

Кофеинът е най-мощният помощен инструмент за повишаване на ефективността от тренировката. Той може да повиши производителността с 20% до 25%, освен това помага за бързото изгаряне на мазнините.

6. Предпочитате добавки пред истинска храна

Хранителни добавки

В днешно време можете да получите всичко от протеин до креатин в прахообразна форма, тези добавки са полезни и удобни, но да разчитате изцяло на тях е грешка при хранене. Макар че тези прахчета могат добре да ви заситят, те не могат да заместят естествено срещащите се антиоксиданти в храни като риба, яйца, плодове и зеленчуци.

7. Безсолна диета

Освен ако нямате високо кръвно налягане или някакво друго състояние, което да налага безсолна диета, тогава няма причина да изключвате от менюто си сол. Това, което много хора не осъзнават е, че натрият, съдържащ се в солта, е от съществено значение за клетъчната хидратация.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати