Най-евтините и здравословни храни

1 от 7 Снимки

1. Булгур


Булгурът е полезен, засищащ и здравословен. Освен това е по-евтин дори от ориз. А за приготвянето му е достатъчно само да го попарите и накиснете. Заменете познатите оризови ястия с булгур и ще имате много евтино меню.

Да се храниш здравословно не е лесно, като се има предвид с колко много вредни изкушения сме заобиколени. Още по-трудна става задачата, когато видим цената на така наречените суперхрани, които толкова много се популяризират от списания, кулинарни предавания и влогъри.

Въпреки това мисията не е невъзможна. Има начин да пазарувате евтини и здравословни храни, които да не тежат на бюджета ви.

Това може да се случи, като спазвате някои основни правила.

Така например е добре да купувате най-вече сезонни храни. Така ще си гарантирате винаги свежи продукти и заредени с витамини продукти на максимално ниски цени.

Освен това е добре да пазарувате от големи пазари, където винаги се предлагат по-изгодни цени, а и има изобилие от продукти.

Ако пазарувате от супермаркет пък, следете брошурите за намаления и взимайте по много бройки от намалените продукти, а за имате за повече време.

Без значение как и къде пазарувате обаче, има определени храни, които са евтини и здравословни винаги. Те са съвсем простички, но могат да се окажат чудесни за вашата диета или пък за спестяване на пари. Вижте в галерията кои са тези здравословни и евтини храни.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати