Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»За да отслабнете - тренирайте с тежести!

За да отслабнете - тренирайте с тежести!

MarinellaMarinella
Новак
13
Почивайте си качествено.

Когато говорим за сваляне на излишни килограми, първата ни мисъл е свързвана с горене на калории. Всички сме запознати с правилото на калорийния дефицит - ако гориш повече, отколкото приемаш, резултатът ще е налице.

Кардио упражненията като бягане или бързо ходене често са представяни като най-добрият вариант за постигане на целта, но в последно време се оказва, че незаменим помощник в тази битка всъщност са тежестите. Те спадат към анаеробните упражнения. За да отслабнете - тренирайте с тежести!

Аеробните упражнения - джогинг, каране на колело са ниско интензивни и високо продължителни. Тялото ви гледа да си осигури достатъчно кислород, за да се увери, че можете да продължите да правите това, което правите.

Анаеробните упражнения, от друга страна, са високо интензивни. При тях вашето тяло не намира откъде са осигури на мускулите си достатъчно кислород достатъчно бързо и вместо това клетките ви започват да атакуват захарта. Тъй като този висок интензитет не може да продължи дълго, анаеробните упражнения са с кратка продължителност.

Все още много хора вярват, че тъй като тренировките с тежести не са аеробни тренировки, значи не са добър начин за горене на калории. Те обаче са идеален начин за горене на мазнини. Те са кратки като продължителност, но ефектът им е дълготраен.

Казано по друг начин, високоинтензивната анаеробна тренировка гори калории и мазнини по-дълго време след приключването, отколкото ниско интензивната аеробна тренировка.

Най-добрата тренировка включва и от двата вида упражнения, но имайте предвид, че при тренирането с тежестите ползите са повече. Те развиват мускулите, които от своя страна забързват метаболизма. По-развитите мускули горят повече калории в състояние на покой.

Като всяка тренировка и тази с тежести крие рискове.

Особено ако я правите, без да се допитате до специалист. Тогава рискувате не само лоша форма, а и наранявания. Специалистът ще ви помогне, като ви покаже точните упражнения с тежести в зависимост от целта, която сте си поставили.

А вие, от своя страна, за да направите отслабването с вдигане на тежести още по-бързо, може да следвате няколко простички съвета. Ще ги откриете в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати