Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Какви храни могат да ядат лактовегетарианците

Какви храни могат да ядат лактовегетарианците

Прясно мляко

Вегетарианските диети споделят това, че не включват месо. Но само по себе си вегетарианството има различни разновидности. Много вегетарианци консумират яйца, а други напълно ги изключват. Вторите се наричат лактовегетарианци.

Какви храни могат да ядат лактовегетарианците?

При този вид вегетарианска диета са разрешени всички плодове, зеленчуци, боб, ядки и семена.

Много зърнени продукти, включително хляб и тортила, също се вписват в тази диета, но не забравяйте да прочетете етикета, така че да не купувате или поръчвате нещо, направено от яйца.

Можете да имате сирене чедър в бурито и да включите мляко в кремсупата си. Няма да ви се налага да намерите заместител на пармезана, който обичате да поръсите върху пастата си или да се откажете от соса на базата на кисело мляко.

На практика при лактовегетарианството можете да похапвате всички продукти, които са на млечна основа. Това са прясно мляко, кисело мляко, сирене, извара, кашкавал, мътеница и кефир, айран, крема сирене, заквасена сметана, масло и др.

Здравословно ли е лактовегетарианството?

Млечните храни са богати на калций, а много продукти са подсилени с витамин D, така че лактовегетарианската диета гарантира, че няма да пропуснете хранителните вещества, които са важни за здравето на костите и зъбите. Млечни продукти като кефир, кисело мляко и мътеница също са източници на пробиотици, полезни бактерии, които насърчават здравето на червата.

За кои храни да внимавате при лактовегетарианство?

Тъй като яйцата не са разрешени при лактовегетарианството, трябва да ги избягвайте. Имайте предвид, че те могат да се съдържат в някои храни, за които не подозирате.

Трябва да проверявате за съдържание на яйчни продукти кифли, торти, кремове, сладолед, хлябове. Сосове, пълнежи и подправки също могат да съдържат яйца, включително майонеза, сос тартар, сос холандез, сос от салата Цезар и сос карбонара. Пържените тиквички, лучените кръгчета и други подобни панирани храни вероятно имат яйца в тестото си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати