ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Спортове за бързо отслабване

Спортове за бързо отслабване

Спортове за бързо отслабване
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
28.00 лв.
Виж ››

Натрупаните килограми лесно могат да бъдат свалени, стига да изберете подходяща диета или да спазвате по-облекчен хранителен режим, като същевременно се натоварите физически. Ето спортове за бързо отслабване:

Фитнес

Карането на статично колело във фитнеса със сигурност не е най-вълнуващият начин да изгорите излишните мазнини, но пък е един от най-ефективните. Освен това можете да регулирате степента на натоварване и да отидете в удобно за вас време, без да се съобразявате с климатичните особености.

Доста е вероятно, наличието на други хора във фитнеса да ви окуражи да извършвате натоварването по-усърдно, отколкото ако сте сами или у дома. С велоергометър е възможно да изгорите около 950 калории за един час, ако го настроите на степен с по-голямо натоварване и не се страхувате да се изпотите.

Скачане на въже

Скачането на въже често се пренебрегва като вид физическо натоварване, а то е един от най-добрите спортове за бързо отслабване. Цената на едно въже за скачане е много ниска и можете да го вземете със себе си навсякъде, като по този начин си спестявате пари за спортен екип или вход за фитнес зала.

Тази активност може да бъде изключително забавна, ако подходите с ентусиазъм. Сменяйте стъпките и си поставяйте цели за брой подскоци или за време. Отначало може да ви се стори объркващо и изморително, но не се отказвайте. Бъдете търпеливи, защото няма как да се получи перфектно от първата тренировка.

Тренировка за бързо отслабване

Скачането на въже ще подобри координацията и издържливостта ви и ще ви помогне да изгорите много калории. Ако успеете да правите 100 подскока за една минута, за около 1 час ще изгорите приблизително 800 калории. В началото може да започнете да правите по няколко сета, всеки един с продължителност 20-60 секунди, докато тялото ви привикне към новата активност.

Плуване

Плуването е един от най-приятните спортове за бързо отслабване. Плуването изисква повече енергия от карането на ски или ходенето в планината. То натоварва едновременно всички групи мускули, като всяка една от тях има различни енергийни нужди. Калориите, които може да изгорите за един час, зависят от стила плуване, който сте избрали.

Значение имат също килограмите и скоростта, но общо казано човек, който тежи 70 килограма и плува 1 час, може да изгори между 600 и 900 калории. Нещата, от които се нуждаете, ако решите да отслабвате чрез плуване, са бански, плувна шапка, очила, джапанки, карта за басейн, свободно време и желание да се намокрите.

Кикбокс

Вероятно никога не сте се замисляли за този вид натоварване, особено ако сте представител на нежния пол, но не се обезкуражавайте. В повечето съвременни кикбокс клубове има групови тренировки, които са съобразени с нивото на напредналост. Дори да сте напълно начинаещ треньорите ще измислят за вас подходящо натоварване.

Отслабване с кикбокс

Ако си мислите, че още на втората тренировка ще бъдете допуснати до спаринг среща, вие се лъжете жестоко. Ще преминете през множество кардио тренировки, упражнения за издържливост, баланс и техника, преди да се запознаете със същината на този боен спорт. Добрата новина е, че дори и да не станете световен шампион, за едночасова тренировка ще можете да изгорите около 700 калории.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати