Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Сияйна кожа на лицето? С тези храни ще го постигнете

Сияйна кожа на лицето? С тези храни ще го постигнете

MarinellaMarinella
Новак
13
Сардини

Сияйната кожа е гарант за красота и свежест. За жалост, след многочасова работа през компютър, недоспиване и обезводняване често се оказваме с изморен вид. Тук на помощ идват някои храни за сияйна кожа. Вижте кои са те и ги добавяйте по-често към менюто си, за да младеете и да сте красиви!

Богатата на омега-3 мастни киселини сьомга е изключително полезна в борбата с акнето. Ако започнете да я консумирате 2-3 пъти на седмица, скоро ще забележите кожата си по-гладка и здрава като цяло. Можете да я добавяте в салатата си или да я приемате като основно ястие.

Суровите ядки са ценен източник на витамин Е. Чрез него кожата ви ще бъде защитена от слънцето и ще запази по-дълго време младостта си.

Мандарините стимулират възстановителните процеси в кожата заради наличието на витамини А и С. Действат добре срещу неравностите и белезите. Изравняват тена. Освен директната им консумация, можете да ги включите като съставка в някоя от любимите си маски за лице. Витамин А и бета каротинът в сладките картофи ще помогнат не само за кожата и на косата и ноктите.

Гъбите също са ценен помощник в грижата за кожата. Те са богати на селен и витамин В. Освен че я предпазват от слънчевите лъчи, те също и уплътняват, хидратират и придават блясък.

Куркумата е естествено противовъзпалително средство. Тя се справя с подпухналата и зачервена кожа. Може да я добавяте навсякъде - в зеленчукови и плодови сокове, в основни ястия, а може и просто разтворена във вода.

Истинско богатство от антиоксиданти има в зеления чай. Той е подходящ не само за пиене, но и като измиващо средство, което ще направи кожата ви видимо по-мека и здрава.

Цинкът в яйцата защитава кожата от пъпки. Яйцата са познати още и като задължителна съставка в стягащи маски.

Авокадото е един от най-добрите източници на омега-9 мастни киселини. В комбинация с биотин, който съдържа, се превръща в мощно оръжие срещу суха кожа.

Бадемово масло, захар и зехтин, смесени заедно, се превръщат в чудесен домашен ексфолиант. Той ще овлажни и омекоти кожата ви и ще я предпази от ранно стареене.

Още храни за сияйна кожа на лицето открийте в горната галерия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати