Няколко ползи от ходенето на работа с колело

Има ползи от ходенето на работа с колело

Не само слушате, но и виждате и усещате колко мръсен въздух поемат белите ни дробове и започвате да се чудите дали да не зарежете удобството на любимата си кола и да не яхнете велосипеда си. Това е причината тук да ви покажем кои са най-големите ползи от предвижването до работа с колело.

Ходенето на работа с колело означава извършване на ежедневна физическа активност, от която се извличат единствено предимства. Ще оформите мускулите на краката си, но ще стегнете дупето си. Какво по-хубаво от това?

Поради това, че извършвате активна физическа дейност, вие изгаряте и калории, което от своя страна означава, че способствате за намаляване на теглото си. Можете да намерите различни калкулатори, които да изчислят по-точно по колко калории изгаряте в зависимост от собствената ви телесна маса, темпото с което се движите и времето, за което стигате до работното си място.

Карането на колело ще ви стегне

Според повечето източници, ако отиването до работа ви отнема около 1 час, тежите около 60 кг и карате леко, вие ще изгорите не по-малко от 350 калории. При умерено каране на колело, те вече ще са около 470 калории. При тегло от около 70 кг при леко каране ще изгорите около 420 калории, а при умерено - около 560 калории.

Както виждате, колкото повече тежите, толкова повече калории горите. Има и специални изчислителни приложения, които можете да качите на телефона си за по-точно измерване на изгорените калории.

Никак не е сигурно, че чрез каране на колело ще стигнете по-бавно до работното си място, отколкото, ако използвате автомобил.

Помислете - няма да висите в задръствания, защото ще използвате изградените за колоездачите велоалеии или в краен случай- тротоарите. Също така няма да имате проблеми и с паркирането, което по някога може да отнеме и половин час. Дори да не спестите кой знае колко време с карането на колело, то със сигурност ще си спестите куп нерви в сравнение придвижването с кола. Така че са много ползи от карането на колело.

В офиса

Ще имате чиста съвест, защото на фона на всички екологични катаклизми и на мръсния въздух, който е безспорен факт във всички наши по-големи градове, то вие поне няма да се чувствате виновник за тези явления.

Напротив, дори можете да изтъквате всички ползи от ходенето на работа с колело пред своите близки, за да можете да убедите и тях в правотата си. Именно така можем да спомогнем за опазване на околната среда. А това определено си струва!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати