Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с краставици и кисело мляко

Диета с краставици и кисело мляко

Ако обожавате традиционен таратор или млечна салата Снежанка, но с пресни краставици, то няма нищо по-лесно за вас, ако пробвате да направите една разтоварваща и доказано топяща килограмите диета с краставици и кисело мляко.

При мъжете се приема, че е нормално ежедневно да приемат около 2 000-2 800 калории, а жените би трябвало да ограничат приема си на калории от 1 800 до 2 000, като това естествено много зависи от фактори като ръст, възраст, физическа натовареност и т.н.

Колкото по-активна физическа дейност се осъществява, толкова повече необходимия прием на калории нараства, което означава, че диетата с кисело мляко и краставици, която ще ви предложим, е само ориентировъчна.

Най-добре е да си изготвите собствена "краставично-млечна" диета спрямо ръста, теглото, възрастта и активността си. Можете да срещнете из интернет пространството калкулатори, които биха ви помогнали с тази задача.

А защо краставици? Защото те активизират обмяната на веществата и способстват за отстраняване на излишната вода от тялото ни. Можете да си похапвате от тях колкото душа ви иска, без значение на примерното ни дневно меню.

Ако спазвате подобна диета за 10 дни, то се предполага, че ще свалите 5-7 кг. И то независимо дали сте мъж или жена. Ето в какво се състои тя:

За диетична закуска хапнете краставици и 2 сварени яйца.

За първо междинно хранене изберете 1 праскова или 1 ябълка. Ако сте мъж, избирайте по-големи плодове или си позволете да изядете 2 плода.

За диетичен обяд си пригответе салата от краставици, кисело мляко и зелен лук или си направете таратор, но без да добавяте мазнина. Спокойно си хапнете и 1-2 филии пълнозърнест или домашен ръжен хляб.

За втора междинна закуска си направете смути от краставица, ябълка и няколко стръка пресен, но добре измит спанак.

За диетична вечеря си напълнете една купа със сезонни плодове по ваш избор. За жени е препоръчително тя да е около 300 г, а за мъже не повече от 500 г.

Това е, сега ви остава само да гледате как излишните килограми ще започнат да се топят с тази диета с краставици!

Вижте още изпитани диети за бързо влизане във форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати