Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с пилешка супа

Диета с пилешка супа

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
53911
Пилешка супа с ориз

Класическата пилешка супа често се предписва, като диета при стомашни проблеми, заболявания черния дроб, включително и след оперативен период.

Пилешката супа е пръв помощник при грип и простудни заболявания. Но има и други ползи от това ястие. Знаете ли, че можете да отслабнете с пилешка супа?

Каквито и да са мотивите ви за приготвяне на диетичната супа, знайте, че можете да постигнете неочаквано добри резултати.

Как се приготвя пилешка супа, така че да не се превърне в бабин бульон, наситен с полезни витамини и мазнини?

Първото правило на диетичната супа е да се използва месо без кожа. Например, ако искате да приготвите супа с пилешки гърди, тогава първо трябва да премахнете кожата от тях. Същото се прави, ако готвите супата с друга избрана част от птицата. Смята се, че кожата натрупва в себе си вредните вещества, с които се храни пилето. Тя е висококалорична мастна тъкан (212 kcal).

Вторият момент при приготвянето на диетична пилешката супа е използването на бульон. Извършва се съвсем просто. В студена вода поставете избраната част от птицата и я доведете до кипене. След като заври бульонът, огънят се намалява и се готви още 15 минути. След което, водата се източва и се налива нова, в която вече супата ще се вари.

Третият момент е пропускане на пържене. Феновете на пържене на морковите и лука в нагрято олио ще трябва да забравят своите предпочитания. За де се приготви истинска диетична супа, предварителната обработка на зеленчуците в тиган трябва да бъде отменена. Всички съставки трябва да се поставят във вряща вода.

Ето и рецепта за диетична пилешка супа

Необходими продукти: пилешки гърди – 500 г, картофи – 120 г, лук – 100 г, зелен магданоз – 20 г, моркови – 80 г, черен пипер и сол – на вкус

Начин на приготвяне: Във вода се сваряват пилешките гърди. След като месото е готово – станало е меко, трябва да се извади. Зеленчуците се измиват и почистват старателно, след което се нарязват на филийки.

Лукът и морковите са първите, които се добавят във врящата вода, след 15 минути се прибавят картофите. Супата се готви още 10 минути на слаб огън, след което се прибавя пилешкото месо, нарязано на парчета.

Бульонът се посолява, подправя се с черен пипер и се отстранява от котлона. Добавят се нарязаните пресни зелени подправки, разбърква се и се задушава за 20 минути под затворен капак, преди да се сервира.

Зелените подправки, в зависимост от вашите предпочитания (магданоз или копър) могат да бъдат добавени и преди сервиране.

При диета с пилешка супа приемайте това диетично ястие за обяд и вечеря без хляб. За закуска пък може да хапвате бъркани яйца, извара или мюсли. Но се старайте да не приемате повече от 1 филия хляб сутрин, както и да не ядете сладкиши. Когато ви се хапва нещо сладко, консумирайте плодове и ядки.

Отслабването ви зависи от продължителността на диетата с пилешка супа. Ако сте стриктни, за две седмици може да загубите до 5 кг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати