Храни за по-дълги мигли

Храни за дълги мигли

Миглите са сред тези черти на лицето ви, които могат да променят коренно вашето излъчване. Затова по-дългите и извити мигли правят погледа по-драматичен, женствен и дълбок. Те са и сред най-силните оръжия на дамите.

Някои от нас имат късмета да са с дълги мигли по рождения, но повечето нямат този късмет. И тогава прибягват до процедури като ламиниране на мигли или професионално поставяне на изкуствени мигли. Тези сеанси дават видим ефект веднага, но той не трае дълго. Да не говорим, че след това ресниците окапват и изглеждат зле.

Но как можем да постигнем ефект по натурален начин? Надеждата е в диетата за дълги мигли. Според специалистите по красота наистина съществуват такива храни. Похапвайте ги по-често, за да се радвате на гъсти и дълги мигли. А като бонус ще имате по-здрава коса и дълги нокти.

Няма да губим повече време. Представяме ви храните за дълги и красиви мигли:

Говеждо месо

Вероятно всеки фен на месото би се зарадвал на сочни телешки пържоли. Освен удоволствие за небцето си обаче с тази вкусотия ще доставите на тялото си и колаген, който е полезен за кожата. Пък и ще се радвате на по-здрави и плътни мигли!

Риба

Различните видове риба са полезни за сърцето ви, помагат да контролирате теглото си, подобряват работата на мозъка, способстват за защита на костите ви и са добри за очите. Плюс това те могат да имате по-дълги мигли! Досега вероятно сте чували за безбройните ползи за здравето, които сьомгата предоставя. Сьомгата е добър източник на хранителни вещества и това включва омега-3 мастни киселини, които насърчават растежа на косата. Не само това, сьомгата също е богата на протеини и рибено масло, като и двете са известни, че помагат за поддържане на косата здрава. Хубаво е, че не само сьомгата е супер вкусна; може да ви помогне и за постигане на миглите на вашите мечти.

Яйца

Ако не ядете месо, но отчаяно търсите храни за дълги мигли, трябва да консумирате яйца. Които са от полза за здравината на ноктите, кожата, косата. Те са източници на витамин B-комплекс и биотин. Хубавото на яйцата е, че са изключително лесни за включване в диетата ви и може да ги консумирате както за здравословна закуска, така и през другите хранения. Приготвене си бъркани яйца с гъби, омлет, облачни яйца или яйца на очи и няма да съжалявате.

Ядки

Ако искате да намалите косопада, трябва да консумирате повече ядки. Същото е условието, ако искате по-бързо да се сдобиете със свои собствени дълги и красиви мигли.

Бобови растения

Бакла

Боровите растения са универсален хранителен продукт, включващ бъбрековиден боб, черен боб, боб пинто, соя, нахут и други. Всички те са полезни храни за вашите мигли.

Сладките картофи

През последните години сладките картофи се утвърдиха като много полезна храна и един по-добър еквивалент на обикновените картофи, които познаваме. Консумацията им помага да се радвате на равен тен и да имате по-здрави мигли и коса.

Гръцко кисело мляко

Привържениците на здравословното хранене са склонни да предпочетат гръцкото кисело мляко и това не е без добра причина. То осигурява много ползи за здравето и това включва бърз растеж на косата.

Гръцкото кисело мляко е богато на протеини, които са важни както за вашия скалп, така и за косата. То е и добър източник на витамин В5 - хранително вещество, което най-често се добавя за продукти за грижа за косата. Не само това, то е пълно и с витамин D, друго важно хранително вещество за по-дълга и здрава коса, и мигли.

Стриди

Независимо дали имате предпочитания към стридите или не, не може да се отрече, че те осигуряват много телесни ползи, включително растеж на мигли. Стридите са богати на цинк, който е важен за растежа на косата ви. Освен това стридите са богати на желязо, което също предотвратява косопада и B12, който поддържа косата ви здрава.

Прясно мляко

Млякото е богато на фолиева киселина, която предотвратява загубата на коса и помага миглите да растат по-дълги. Освен това фолиевата киселина също прави косата ви по-тъмна на цвят поради производството на меланин. Така не само млякото помага на вашите мигли да пораснат, но също така ги прави и по-видими.

Боровинки

Боровинките не само са вкусни, но и всъщност са полезни за косата. Боровинките са богати на антиоксиданти и витамини като витамин А, витамин Е и витамин В комплекс, всички те са полезни за по-бързото пускане на дълга коса, включително и на по-дълги миглите. Боровинките също подобряват оксигенацията и циркулацията на кръвта в тялото, особено в скалпа, което също води до по-добър и бърз растеж на косата.

Яжте боровинки за по-дълги мигли

Леща

Лещата е добър източник на фолиева киселина. Фолиевата киселина е важна за възстановяването на здравето на червените кръвни клетки, които от своя страна, снабдяват скалпа с така необходимия кислород. Освен това е от съществено значение и за по-бързия растеж на косата.

Ако искате да се сдобиете с дълги мигли по-бързо, започнете да включвате леща в ежедневните си хранения. Всички зърна, независимо дали става въпрос за черен боб, соя, нахут, пинто боб, са богати на желязо и протеини. И двете са важни хранителни вещества, които помагат на косата ви, включително миглите ви, да растат по-бързо. Ето защо и бобените ястия не са за пренебрегване.

Спанак

Всички знаем ползите за здравето от спанака, но вероятно не и за неговия ефект върху косата. Спанакът е добър източник на хранителни вещества и антиоксиданти, съдържащ добро количество витамини В, С и Е, калий, желязо, омега-3 мастни киселини, калций и магнезий, които всички помагат за по-здравословен и бърз растеж на косата, включително вашите мигли. Ето защо трябва да хапвате повече спаначена салатка или пък чорбица от спанак.

Ядки

Фъстъци, бадеми, орехи, кашу, какво имате, всички те съдържат хранителни вещества, които ще помогнат на миглите ви да растат по-бързо. Орехите, кашуто и фъстъците, наред с други ядки, са богати на омега-3 мастни киселини, които както споменахме, насърчават растежа на косата и миглите.

Ядките са също отличен източник на l-арганин, който е аминокиселина, която всъщност се използва и за лечение на оплешивяване. L-арганинът осигурява силен жизнен приток на кръв, особено към скалпа, който помага за растежа на косата. Освен това, ядките са богати и на други хранителни вещества, като протеин, витамини, минерали и фитохимикали, все още важни за по-бързия растеж на косата.

Авокадо

Вкусен и здравословен плод, авокадото също може да ви помогне да се сдобиете по-бързо миглите си. Авокадото е богато на биотин на витамин В, който както споменахме по-рано, е от съществено значение както за растежа на косата, така и за здравия скалп. Авокадото също е богато на витамин Е, който помага да се възстанови увреждането на скалпа, което забавя или предотвратява растежа на косата.

Вложете го в полезен шейк, добавете го към вашата празнична салата, използвайте го като гарнитура към пържолки или просто си направете сандвичи с авокадо. Каквото и да изберете, със сигурност ще ви помогне да имате красиви мигли по-бързо.

Хранителните продукти, които споменахме, са само няколко в дългия списък с храни за дълги мигли. Започнете да ги включвате в ежедневните си хранения, вместо просто да разчитате на продукти за грим или серуми, за да постигнете миглите на мечтите си.

Вижте още топ масла за дълги мигли и домашни хитринки за ослепителни мигли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest