Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Задължителни храни за жените над 40 години

Задължителни храни за жените над 40 години

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
53913
Чиа и ленено семе

С възрастта количеството на хормоните, които произвежда тялото на жената, се променя. Това забавя метаболизма, причинявайки наддаване на тегло и дори често причинява лошо настроение. Има обаче пет продукта, които ще ви помогнат да оцелеете при преструктурирането на организма и в борбата срещу лошото настроение. Ето какво трябва да ядат жените над 40 години!

Ленено семе

Отличен източник на омега-3 мастни киселини. Без тези семенца не можете да разчитате на здраво сърце и остър ум. В допълнение, те са важни за червата. Добавяйте ленено семе към здравословни барове и закуски с овесен каша.

Авокадо

Друг продукт, който е богат на здравословни мазнини. Авокадото помага за поддържане на здрава кожа, буйни коси и понижаване на кръвното налягане поради високото си съдържание на калий. Салатите с авокадо могат да са ваш пръв приятел в мисията Здравословно хранене на 40 години.

Кисело зеле

Киселото зеле е пълно с пробиотици, полезни за червата. Проучванията показват, че наличието на тези добри бактерии подобрява имунитета, настроението, функцията на храносмилателния тракт и качеството на кожата. Салата с кисело зеле и червен пипер, кисело зеле на фурна - все полезни храни за жените над 40 години.

Тъмен шоколад

Горчивите му варианти са богати на флавоноиди, които предпазват сърцето, намаляват риска от развитие на диабет и понижават кръвното налягане.

Чесън

Проучванията показват, че чесънът помага за намаляване на загубата на костна маса, което се дължи на повишаване на нивата на естроген. Освен това чесънът има малко калории, но придава на ястието ярък вкус без проблем. Таратор с чесън, шкембе чорба с чесън - не подценявайте тези български храни, защото те са полезните за жените над 40 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати