Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Защо всъщност напълняват младите жени днес?

Защо всъщност напълняват младите жени днес?

Защо напълняват младите жени днес

Много от съвременните жени са в трескаво преследване на успешна кариера. В това няма нищо лошо, ако обаче стремежът към успех на работното място не водеше до напълняване.

Защо всъщност напълняват съвременните млади жени?

Една от причините за напълняване при жените е обездвижването. Опитвайки се да се представим блестящо на работното място, прекарваме часове наред в седнало положение. Бързайки да стигнем по-рано в офиса, често се движим с кола. Погледнато от този ъгъл, през по-голямата част от деня ни минава в обездвижено състояние.

А какво ще кажем за храната? Оказва се, че съвременните млади дами имат вредни хранителни навици. Един от тях е пропускането на закуската.

След ново проучване, проведено в тази област, беше установено, че една от две млади жени прескача най-важното хранене за деня поне веднъж седмично. Освен това повече от 40% от жените на възраст между 18 и 24 години закусват само веднъж седмично, според Newspoll. Тревожен факт е, че 7% от анкетираните 200 жени никога не закусват в рамките на една седмица. 

В същата възрастова група една на всеки пет млади жени е с наднормено тегло, докато около 15% са със затлъстяване .

Ето и друг тревожен факт, разкриващ, че някои момичета доброволно се подлагат на гладуване, смятайки, че така ще влязат във форма по-бързо.

Някои млади жени смятат, че ще отслабнат, ако не ядат, казва професор Клеър Колинс от Асоциацията на диетолозите в Австралия. Жените не осъзнават, че когато прескачат закуската, те лишават тялото си от важни хранителни вещества и в допълнение това вреди на метаболизма им.

Проучването установи също, че 60% от анкетираните млади жени се опитват да отслабнат по този начин през последната година. Предишни изследвания показват, че хората, които пропускат закуската, ще гладуват през деня, но в крайна сметка ще прекалят с храната вечерта и така броят на консумираните калории ще се увеличи значително.

Закуската е най-важното хранене за деня ни. Тя ни дава енергия за целия ден и помага да имаме добра концентрация. Закуската ни трябва да е максимално полезна и нетежка. Доказано е, че най-благоприятно въздействие имат богатите на протеини закуски. Вижте някои от тях в горната галерия. Хапвайте ги, за да се чувствате жизнени, но да не напълнявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати