ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»При мускулна треска - джинджифил

При мускулна треска - джинджифил

При мускулна треска - джинджифил

Много често след тренировките във фитнеса или други физически натоварвания, се появява досадната мускулна [треска]. Ако не посаняте това усещане, можете лесно да се избавите от него.

Всекидневната употреба на джинджифилов корен помага за облекчаване на болката в мускулите, твърди британският вестник "Дейли експрес" като се позовава на резултатите от американско изследване.

Мускулна треска се нарича болката, която държи между 24 и 72 часа след интензивно натоварване на определен мускул или мускулна група.

Смята се, че специфичната болка възниква след синтез на млечната киселина. А също и, че става дума за миниатюрни разкъсвания в мускулната тъкан, които са причинени от натоварването.

Мускулната треска води до намалена трудоспособност на следващия ден. Също може да откаже по-слабохарактерните от нас от тренировки.

Специалистите от университета на Джорджия установиха, че добавянето на два грама джинджифил към храната дневно намалява мускулната болка с 25 процента. Термичната обработка на джинджифила не пречи на благоприятния му ефект, категорични са авторите на изследването.

"Всичко, облекчаващо този често срещан тип болки, ще бъде приветствано от много хора, които тренират или извършват тежък физически труд", казва ръководителят на учените Патрик О'Конър.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати