ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Мляко след фитнес гори мазнините

Мляко след фитнес гори мазнините

Мляко за отслабване

Мляко след тренировките във фитнеса вместо енергизиращи напитки е по-добрият вариант за дамите, които искат да стопят излишните мазнини.

Жените, които пият по 2 чаши прясно мляко дневно след тренировка с тежести, натрупват повече мускулна маса и губят повече мазнини, твърдят учени от Канада пред изданието Medicine and Science in Sport and Exercise.

Въпреки, че са популярни сред жените, упражненията за издръжливост са от голяма полза за здравето им. Те повишават силата, мускулното и метаболитното здраве. Освен това подобряват костната плътност.

Изследването на канадските учени показало, че млякото увеличава мускулната маса и понижава нивата на мазнини и при жените. За този ефект се знаеше и преди, но той бе установен само при мъжете.

В проучването са участвали млади жени, които не са вдигали тежести никога преди преди. Една част от тях са консумирали по 500 милилитра нискомаслено мляко след тренировка, а останалите - енергизираща напитка.

Накрая тези, които пиели мляко, имали по-добре оформени мускули и по-малко мазнини. Комбинацията между упражненията за издръжливост и млякото подобрява не само формата на тялото, но и здравето на жените, категорични са учените.

Мляко и млечни продукти като цяло са най-богатият източник на лесноусвоим калций. Калцият е минерал, който играе основна роля за изграждането на костната маса и зъбите. За жените е от особена важност да консумират мляко, тъй като недостатъчният прием увеличава риска от остеопороза при тях.

Също така млякото съдържа и голямо количество пълноценни белтъци, фосфор, други минерали, а също е един от най-добрите хранителни източници на витамин В2 и мазнини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати