Диета с туршия

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
681146
Диета с туршия
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
75.00 лв.
Виж ››

Важно правило при правенето на диета с туршия е да избирате такава туршия, която не се приготвя с олио. Защото има голямо разнообразие от български рецепти за туршии, които се приготвят именно с олио. Те безспорно са много вкусни, но никак не са подходящи при положение, че се опитвате да сваляте килограми.

Преди да преминем към конкретната диета с туршия, сме длъжни да споменем още някои важни правила. Необходимо е винаги туршията да бъде накисвана поне за няколко минути (най-добре за около половин час) в студена вода или пък да бъде директно измивана под течаща вода. Целта на това "занятие" е от нея да бъде премахнато възможно най-много от солта и оцета, в който тя е била консервирана. Да, няма да ви е чак толкова вкусна, но за целите на красотата ще се жертвате.

Диетата с туршия не е никак подходяща за хора с чувствителен стомах, или такива които лесно се "сдобиват" с киселини. Поради високото си съдържание на натрий в нея, не се препоръчва за консумация и от хората, страдащи от сърдечно-съдови проблеми.

Повечето специалисти препоръчват диетата с туршия да се практикува за по-продължителен период от време, но само през един ден от седмицата. Може би най-подходящ за тази цел е понеделник, но всичко е въпрос на личен избор.

Подходящи видове туршии за тази диета са класическата царска туршия, киселите краставички, киселото зеле, туршия с камби и др. Най-добре домашно приготвени, а не закупени. А ако ползвате туршия с кафиол, още по-добре.

Туршия

А ето и нашето предложение за диета с туршия:

За закуска можете да си направите препечена филийка, намазана с обезмаслено сирене крема или масло и покрита с резенчета чушки от туршия или пък кисели краставички.

За обяд си пригответе зелева супа или пък консумирайте на корем селска туршия, но само с 1 или най-много 2 препечени филии хляб.

За вечеря можете да хапнете кисело зеле, колкото душа ви пожелае, но не подценявайте факта, че вечерята трябва да е доста ранна (най-късно в 19.00 ч), защото е възможно консумацията на кисело зеле да наруши съня ви.

Не забравяйте, че макар бързо и лесно да отслабнете с диетата с туршия, тя в никакъв случай не е подходяща за спазване повече от един път седмично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати