Йога упражнения против депресия

Йога упражнения против депресия

Когато лекарите използват думата депресия, те не се отнасят до разочарование, скука или скръб от загубата, които са здравословни емоции, с които всеки от нас трябва да се сблъсква от време на време.

Клиничната депресия е нервно, тревожно състояние, придружено от постоянно чувство на копнеж и безнадеждност, което значително намалява качеството на живота на човека.

Лекарите използват лекарства и психотерапия, за да развеселят своите пациенти; йогите изпълняват подобна задача.

От гледна точка на йога, на хората с депресия липсва жизнена енергия, тоест прана. По този начин трябва да се концентрирате върху пози и дихателни упражнения, които ще изпълнят тялото с въздух.

Енергичните практики като повтарящи се поздрави към слънцето, балансиране на ръцете и други трудни пози са страхотни.

Умът и тялото са толкова погълнати от изпълнението на асани, че няма място за чужди мисли. В случай на ученици с депресия, не се притеснявайте твърде много за точността на това или онова упражнение - стига да правят асаната достатъчно правилно, за да не си навредят, нека се съсредоточат върху дишането.

5 йога асани срещу депресия

Лео Поза (Симхасана)

Отлична асана за отпускане на мускулите на стегната или скована челюст. Включени са всички лицеви мускули. С всяко повторение на асаната напрежението става все по-малко. Противопоказна при болка в коляното или нараняване.

Рибна поза (Matsyasana)

Облекчава напрежението, позволява ви да се отпуснете и да дишате дълбоко. Тази асана добре отваря гърдите - много хора, които са в депресия, изпитват чувство на стягане и свиване в областта на гърдите. Полезен е и за облекчаване на напрежението във врата, раменете и кръста.

Поза на детето (Баласана)

Йога упражнения против депресия
Снимка: collections.yandex.ru

Изпълнена веднага след поза Риби, тази асана помага да се отпуснете още повече. Детската поза е удобна и лесна за изпълнение. Ще почувствате приятно разтягане в мускулите на кръста и ръцете.

Поза на воина (Вирабхадрасана)

Тази асана е прекрасен стимулатор на вашето самочувствие. Всеки път, когато се чувствате несигурни, опитайте тази поза. Изпълнява се лесно, но в същото време носи мощен заряд на енергия.

Поза на тялото (Шавасана)

Йога упражнения против депресия

Тази асана е йогическа практика срещу депресия. Правете тази поза винаги когато се чувствате разстроени или депресирани.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати