ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Лесна йога за редовен стомах

Лесна йога за редовен стомах

Лесна йога за редовен стомах

В тази статия ще покажем лесни йога практика за редовен стомах.

Упражнение 1

Отделете 5-10 минути преди хранене за дихателни упражнения. Това ще позволи на нервната ви система да премине плавно към режим на хранене.

Намерете тихо място и се настанете удобно. Затворете очите си. Започнете да дишате дълбоко и бавно: вдишайте 4 пъти, издишайте 4 пъти. Веднага след като този дихателен ритъм стане удобен за вас, постепенно забавете издишването си до 8 пъти. Изпълнете 3-5 дихателни цикъла с този ритъм. След това преминете към нормалния си режим на дишане.

За начинаещи може да отнеме няколко минути, докато се стигне до правилния дихателен ритъм. Но колкото повече практикувате, толкова по-бързо нервната ви система ще се адаптира към тази лесна йога практика.

Упражнение 2

Йога за редовен стомах
Снимка: collections.yandex.ru

Това йога упражнение се прави 2-3 часа след хранене. Седнете на пода със сгънати колене, изпънати назад пети и леко раздалечени крака. Изглежда сякаш сте седнали върху петите си, а ръцете ви са отпуснати свободно около торса. Челото може да опира в земята. Дишайте и издишайте така в продължение на 1-3 минути.

Упражнение 3

Най-добре се прави между храненията. Използвайте малко одеяло, кърпа или меко възглавничка, навита на руло, с дебелина 8–13 см.

Поставете ролката на пода и легнете по корем върху нея. Поставете възглавница под главата си, отпуснете тялото си и започнете да дишате през корема. Докато вдишвате, внимателно натискайте ролката с корема си, а докато издишвате, опитайте да се отпуснете. Правете това йога упражнение за редовен стомах за 2-5 минути.

Ако изпитвате силен дискомфорт по време на дишане, намалете диаметъра на ролката.

Още няколко съвета за редовен стомах

Съвети за редовен стомах

Процесът на храносмилане започва още преди храната да попадне в устата. Миризмите и мислите стимулират слюнчените жлези да произвеждат ензими. Стомахът и панкреасът задействат производството на киселина и храносмилателни ензими.

Ако ядем прекалено бързо, някои от връзките в тази верига могат да отпаднат и процесът ще бъде нарушен. Резултатът е загуба на полезни хранителни вещества, тежест в стомаха и преяждане. Понякога може дори да се появят причини за запек.

Осъзнатият, чувствен подход към яденето на храна ще ви помогне да извлечете максимума от нея и да имате редовен стомах. Това е много проста практика, но много лесна за изпълнение. Погледнете какво ще ядете. Помиришете. Поставете малко количество в устата си.

Дъвчете бавно, наслаждавайки се на вкуса, усещайки всичките му нюанси. Ще се наслаждавате и ще ядете точно толкова, колкото ви е необходимо, тъй като сигналите за ситост ще имат време да изминат пътя си от храносмилателната система до мозъка.

Както сами виждате, съветите и йога практиките за редовен стомах, не са никак сложни. Просто трябва да насочите вниманието си навътре, към себе си, и да се вслушате в това, което вашето тяло ви казва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати