ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с агнешко месо

Диета с агнешко месо

Агнешко месо
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Агнешкото месо влиза в категорията на така наречените червени меса, като затова доста от хората са на мнение, че то не е много полезно. Това обаче не е така, тъй като ако включите това месо в здравословна и балансирана диета, тогава можете дори да свалите излишните килограми.

Веднага искаме да вметнем, че правилното хранене трябва винаги да се съчетава с активния начин на живот и редовните физически тренировки, ако искате да отслабнете и да се наслаждавате на идеална фигура.

Диета с агнешко месо

То е богато на редица полезни за здравето ни хранителни вещества, като така например това месо съдържа омега-3 мастни киселини, както и редица важни за здравето ни витамини и минерали, а също така е прекрасен източник на протеини и енергия.

Имайте предвид, че при диетата с агнешкото трябва да използвате само младото месо, защото то е значително по-бедно на мазнини и е идеално за диетичното хранене, като задължително трябва да се комбинира с полезните зеленчуци и плодове.

Една стандартна порция от 180 грама съдържа около 45 грама протеини, затова агнешкото е прекрасен източник на енергия за тези от вас, които водят много активен начин на живот. Заедно с това полезното агнешко месо е богато на желязо, като както знаем то може да бъде в две форми, а именно хема и нехема.

В агнешкото месо желязото е в хемо форма, като то е доста по-полезно за организма ни, защото е по-лесно за усвояване, затова е и доста по-ценен източник за разлика от различните зеленчуци и плодове.

Диета с агнешко месо

При диетата с агнешко е важно да не прекалявате с консумацията на това месо, както и да избирате само това от младо агне, защото то е доста по-бедно на мазнини, като съответно е по-ниско калорийно. Добавяйки това месо в диетата ви, вие ще укрепите и имунната си система, защото цинкът в него действа като имунен бустер, като така спомага за повишаването на защитните сили на организма.

Не по-малко предимство на включването на това месо в диетата ви е това, че то е много богато на конюгирана линолова киселина (CLA), като тя заедно с омега-3 мастните киселини помага за подобряването на мускулната маса и свалянето на излишните килограми. Днес дори се водят редица проучвания, тъй като се смята това, че агнешкото е отлично за превенцията на рака.

И не на последно място, включването на агнешкото месо в диетата ви е отличен вариант да насърчите здравето на нервната ви система. То е богато на така важните витамини от група В, включително В12. За да усетите всички тези ползи от включването на агнешкото в диетата ви е важно да купувате само висококачествено месо, за да сте сигурни в произхода му и това, че то е от младо агне.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest