ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Невероятните ползи от масло от гхи

Невероятните ползи от масло от гхи

Ползи от маслото от гхи

През последните няколко години се говори все повече за невероятните ползи от маслото от гхи. В действителност то е концентриран остатък от чистата мазнина, като е широко използвано в Южна Америка, но и доста други страни в света.

Невероятните ползи от масло от гхи

Намира приложение както в кулинарията, така и за лечението на редица патологии, но и в чисти профилактични цели. Богат източник е на полезните витамини А, D, K и Е, а също така е наситено на така важните за организма ни алфа-линоленова и линолова киселина.

Не по-малко важно е това, че маслото от гхи подпомага храносмилането, а също така подобрява състоянието на кожата. Заедно с това то усилва имунната ни система, но и подпомага зрението. Оказва положително влияние на целия ни организъм, а също така подобрява обмяната на веществата, засилвайки също така нашия общ тонус.

Една от големите ползи е това, че маслото от гхи има така наречената висока точка на задимяване (250 ° C), тоест това позволява то да се подлага на термична обработка, оставайки си при това не по-малко полезно за нашето здраве. Можете смело да го използвате при печене, пържене или дори да го включвате във вашите диетични менюта.

Огромен плюс е това, че при обработката си то не се разпада на свободни радикали, както се получава при голяма част от маслата, когато се готви с тях. Това прави този продукт толкова полезен, но и търсен заедно с това от хората, които водят здравословен начин на живот и стараещи се да поддържат някакъв балансиран хранителен режим. Това ни води и до логичния извод, че маслото от гхи спомага за изгарянето на мазнините и засилва обмяната на веществата.

Гхи

Още в Древността това масло е приемано за едно от най-полезните, като тялото ни има нуждата от него. То помага не само за стабилизирането на нашето физическо здраве, но и на душевното ни, като отваря съзнанието ни и избистря мислите ни.

Това прави маслото от гхи много често използвано в различните практики на източните лечения. Действа дори ободряващо на тялото, а също така ни зарежда със сили и енергия за новия ден, като подобрява състоянието ни на чисто клетъчно ниво.

Заедно с това този продукт е богат на витамин К2, който много трудно нашия организъм си набавя от външната среда. Значително увеличава гъвкавостта на тялото ни, а именно действа смазващо на нашите стави.

Също така маслото от гхи е богато на витамин А, който както знаем подобрява зрението, но и помага на организма ни да се избави от свободните радикали. По този начин маслото може да се използва и като профилактика срещу катаракта.

Не по-малко важно е това, че маслото от гхи действа хидратиращо на кожата ни, като така помага за минимизирането на малките и фини линии, а също така я освежава и я прави по-мека. И не на последно място, маслото от гхи има и много силни антиоксидантни свойства, като по този начин защитава нашето тяло от негативното влияние на свободните радикали.

Вече знаете повече за ползите от гхи. Употребявайте го по-често, за здраве и красота.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати