Диета с варена тиква

Диета с варена тиква

Няма идеални хора, но това не значи, че трябва да спираме да се развиваме и да се опитваме да станем все по-добри. Това важи и за нашата визия, като голяма част от хората имат излишни килограми, които искат да свалят и сега е перфектното време за промяна.

За да постигнем това, трябва не само да тренираме и да водим активен начин на живот, но и да се храним здравословно и разнообразно, движейки се уверено към целта си за перфектна фигура. Тук може да ви помогне за отслабване варена тиква.

Диета с варена тиква

Важно е да се научим да използваме най-доброто, което природата ни предлага през конкретния сезон. Именно затова през зимните месеци особено актуална е диетата с тиква, като можем да я консумираме и използваме при диетичното си хранене в различни форми, например варена, сурова, сок и така нататък.

Михаил Гинзбург е доктор по медицина, като той е на мнение, че именно сега е идеалното време да се насладим на уникалните свойства на този плодов зеленчук.

Именно тиквата е идеалната храна, ако искате да свалите излишните килограми през есенните или зимни месеци, като освен диетична, тази храна е много вкусна и полезна. Този зеленчук е нискокалоричен, но и невероятно апетитен.

Доста е трудно да намерим нещо вкусничко, но и заедно с това полезно, с ниско съдържание на захари, масленост и калории, като тиквата отговаря на всичките тези условия и може да се каже, че тя е една от малкото изключения.

Тридневна диета с варена тиква

Диета с тиква

Първи ден

Закуска - варена тиква;

Обяд - пюре от тиква с пилешко месо и свежа салата;

Вечеря - йогурт с варена тиква.

Втори ден

Закуска - каша от тиква;

Обяд - тиквено пюре и варено пуешко;

Вечеря - каша от овес и варена тиква.

Трети ден

Закуска - варена тиква;

Обяд - супа от тиква и зеленчуци на скара;

Вечеря - печени ябълки и пюре от тиква.

Отслабване с тиква

Варената тиква също така ни дава усещане за ситост, като така ние нямаме нуждата да се храним през 1-2 часа, като това се постига благодарение на нейната влакнеста структура.

Именно затова можете смело да я включите в диетата си, ако искате да отслабнете и да свалите излишните килограми, залагайки на изцяло здравословна храна, която също така е и безумно вкусна.

Имайте предвид, че не можете да смятате тиквата за панацея от наднорменото тегло, като затова в идеалния си вариант е добре да я комбинирате в съчетание с други полезни продукти в рациона ви, защото при монодиета с варена тиква, резултатът често не е много траен.

Освен това, ако се храните само с този продукт за по-дълго време, тогава може да се стигне до хранителен дефицит, затова е важно да сте внимателни.

Не забравяйте и това, че преди да спазвате някакъв строг хранителен режим, винаги трябва да се посъветвате с диетолог, който да ви каже дали тази диета с варена тиква е най-доброто решение във вашия случай.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати