Кръговите тренировки във фитнес залата са най-ефикасни

Фитнес

Спазването на диета може и да дава добри резултати, но ако съчетаете специален хранителен режим със спорт, на финала ще отчетете двойно по-големи плюсове във вашата фигура.

Спортът забързва метаболизма, в резултат на което обмяната на веществата действа в насока изчистване на мазнини в проблемните части на тялото. Допълнителният ефект е в стягането и оформянето на мускулатурата.

За жените спортове като аеробика, каланетика и тае бо са най-надеждни, ако целта е намаляване на теглото и извайване на фигурата.

Ако обаче не сте почитателка на аеробните спортове, с непрекъснато движение, скачане, мятане на ръце и крака, отлична алтернатива е фитнес залата, където извайването на мускулите достига своята върхова точка.

Всяка дама, която е решила да влезе във форма във фитнес залата, трябва да знае, че най-подходящи в случая са т.нар кръгови тренировки.

Тренировки

Най-добрият вариант, който е напълно достатъчен за постигане на добри резултати, е да отделяте по час-час и половина около три пъти в седмицата (може и повече), но задължително изпълнявайки комплекс упражнения за всички мускулни групи.

Най-важно е да се тренира цялата мускулатура в един ден. Първо започнете с лека разгрявка на бягащата пътека или на велоаргометъра, която трае около 10-тина минути. По този начин забързвате сърдечни си ритъм и подготвяте тялото си за по-усилените упражнения.

Едновременно с това се разгряват стави, сухожилия, което до голяма степен намалява вероятността от травми по време на тренировка. След загрявката раздвижете различните части на тялото без допълнителни тежести и едва тогава започнете кръговата тренировка.

Почти всеки фитнес инструктор ще ви препоръча да започнете с упражнения за гръдните мускули, после гръбен мускул, след което да преминете към уредите, трениращи раменете, бицепсите, трицепсите.

Следват комплекс упражнения за краката и най-накрая за коремните мускули. Финалният етап от кръговата тренировка е т.нар. кардио тренировка. Тя представлява около 20-30 минути на бягаща пътека или велоаргометър.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати