Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Седем храни, които ще те направят още по-красива

Седем храни, които ще те направят още по-красива

доматите са храна за разкрасяване

Основно правило, за да сте здрави, е да се храните балансирано и разнообразно. В следните редове обаче ще ви запознаем със 7 храни, които помагат и за разкрасяването. Изрично подчертаваме, че хранителните продукти трябва да са екологично чисти и пресни, а плодовете и зеленчуците задължително сезонни.

1. Червени чушки

Сезонните червени чушки се появяват у нас през късното лято и есента, в зависимост в кой регион са отглеждани. Научете се през този период да ги консумирате по всякакъв начин - сурови, печени, задушени и т.н., Те са много богати на витамин Е, който се грижи цялостно за красотата на кожата ви, както и на бета-каротин, който способства да имате сияен тен. А и сигурно ще се изненадате като разберете, че червените чушки (както и лютите чушлета) са много по-богат източник на витамин С от лимоните.

2. Храни, богати на Омега 3-мастни киселини

Такива са рибата, зехтинът, както и орехите. А най-доброто е, че можете да си ги набавяте целогодишно. За рибата, естествено, следите да е винаги прясна. Това са едни от най-добрите храни за разкрасяване.

3. Моркови

морковите разкрасяват

Говорейки за бета-каротин, то морковите са истински първенци в това отношение. Не е необходимо да се излагате за дълго на слънчевите лъчи или да посещавате солариум, просто похапвайте редовно моркови и ще придобиете онзи приятен слънчев загар, който търсите.

4. Домати

За ползата от тях е изписано много и ще ви го спестим в тези редове. По отношение на красотата ще ви напомним, че са много богат източник на витамин А, който е перфектен хидратант за кожата. Освен това чрез консумацията на домати, вие ще се предпазите и от вредните UV лъчи.

5. Всички червени плодове

Те са истинска антиоксидантна бомба за организма и са сред най-добрите храни за разкрасяване. За първенци се сочат горските плодове, но не бива да забравяте и гроздето или пък нара.

6. Цитрусови плодове

Есенно и зимно време похапвайте на воля мандарини, портокали, грейпфрути, помело и т.н. Включваме в списъка и кивито, което не принадлежи към цитрусовите плодове, но е по-богато на витамин С от много от тях.

7. Храни, богати на желязо

Без тях кожата ни става сива, ноктите ни започват да се чупят, а косата изтънява. Пролетно време наблягайте на вякакви пресни зеленийки като спанак, лапад, киселец и т.н. и не забравяйте, че телешкото месо също е много богато на желязо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest