Отслабвайте с упражнения според вашия тип фигура

Отслабвайте с упражнения според вашия тип фигура

Типовете женски фигури са основно четири – тип ябълка, тип круша и тип сфера и въже. Най-облагодетелствани са онези дами, които спадат към категорията тип въже, защото само при тях не се налага упражнения с цел топене на мазнини в определени части на тялото и сваляне на килограми. Спрямо това, кой тип фигура съответства в най-пълен смисъл на вашето тяло, може да практикувате едно единствено упражнение, което доста бързо да даде благоприятен резултат.

Женска фигура тип ябълка

Характерни за дамите „ябълки” са сравнително слаби крака. Тази конструкция обаче създава проблеми с трупането на килограми в областта на ханша, корема и задните части. Конкретното подходящо упражнение, което позволява скоростно извайване на тези овали е в легнало положение. От тази изходна позиция повдигнете двата крака, свийте ги на 90-100 градуса в коленете и сложете десния глезен върху лявото коляно. Успоредно с това поставете ръце зад тила.

Отслабвайте с упражнения според вашия тип фигура

Важно е да дишате и издишате равномерно, като при издишането коремът се напряга и приближавате левия лакът към дясно коляно. За максимален ефект повторете упражнението 20 пъти от двете страни, като направите 3 серии. Общият брой на коремните преси, които се събират на финала, са 120 - доста добра бройка, ако не сте спортна натура.

Женска фигура тип круша

Крушовидната женска структура на тялото се характеризира с плосък корем, но килограмите най-лесно се трупат по ханша, задните части и горната част на бедрата. Едно доста подходящо упражнение е да легнете на дясната страна на тялото си, като опънете краката изцяло. Започнете с десен лег бавно повдигане на левия крак и едновременно с това издишайте. Спускайте плавно крака обратно и вдишайте. Това упражнение е известно като странични махове. Повторете около 20 пъти с всеки крак в три серии общо.

Женска фигура тип сфера

Отслабвайте с упражнения според вашия тип фигура

Това е най-необлагодетелстваната фигура. Дамите, които я притежават трупат равномерно килограми както по задните части, така и по корема, и бедрата. Тук упражненията трябва да са за всички мускули едновременно. В изправено положение сложете ръце зад тила, като лактите трябва да са добре изправени странично. Свивайте левия крак в коляното и паралелно с това накланяйте левия лакът към коляното. Повторете упражнението 20 пъти, след което го изпълнете и с десния крайник.

Женска фигура тип въже

Отличителни са тънки кости и не добре развита мускулатура. Нужни са упражнения с цел понатрупване на мускули и оформяне. За да се получи този резултат е нужна помощта на малки гирички. В изправено положение разтворете крака на ширината на раменете. Вземете гиричките, стегнете добре корема и започнете да вдигате странично с иправени ръце. Повторете 40 пъти.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати