ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Меню за хроно диета

Меню за хроно диета

Меню за хроно диета

Най-трудното във всяка диета е лишаването от храна. Винаги настъпва период на глад било по отношение на количество храна, било заради отсъствие на много основни хранителни продукти от менюто.

За този проблем има решение и то е намерено от двама французи, които са автори на така наречената хроно диета. Идеята на този нов начин на хранене с цел сваляне на килограми е съвсем проста, каквито са всички гениални хрумвания. Килограми могат да се свалят и без лишения от храна при спазване само на едно правило - да се яде в точно фиксирани часове и то храна, която е позволена за тази часова зона.

От какви храни се състои менюто за хроно диета?

На практика почти няма забранена храна. Трябва обаче да се яде във фиксираното време, без пропуск. По такъв начин се осигурява енергия на тялото през цялото време на активен живот и умората и гладът отсъстват.

Единственото, което се изключва от менюто при хоро диета са десертите. Изключение са любимите плодове и натурален шоколад, но те също се ядат в определен час.

Идеята на цялата хроно диета е, че всяка храна отговаря на определен час, в който може да се консумира. Причината е в ензимите, които тялото произвежда в определен момент от денонощието. Ето как може да изглежда една примерна хроно диета.

Закуска при хоро диета

Хроно диета

Закуската при хроно диетата се прави в 9 часа. Позволените храни са тези, които дават протеини и въглехидрати на тялото. Те ще осигурят нужната енергия. Кафе и чай също може да се приемат, стига да не се подслаждат.

В закуската може да се включат:

- Кисело мляко

- Прясно мляко с някаква зърнена закуска

- Препечена филийка с масло

- Яйца и бекон

Протеинова закуска не бива да съдържа въглехидрати.

Обяд при хроно диета

Обядът в този тип диетично хранене е най-силното хранене през деня. Препоръчва се обядът да бъде в 13 часа. С храната от обяда се осигуряват калориите и енергията за втората половина на деня.

Отново изборът е между протеини и въглехидрати, които не могат да се смесват.

Примерни възможности за обяд при хроно диета с въглехидрати:

Примерни храни за хроно диета

- Вид паста по избор

- Оризово блюдо

- Фасул

- Зеленчукова супичка

Обяд с протеини:

- Пилешко месо

- Телешко месо

Гарнитурата и при двата избора е порция лека салата.

Вечеря при хроно диета

Препоръчителния час за вечерята е 18 часа. Това е последно хранене за активната част от денонощието и след него се допуска само вода и чай без подсладители.

Риба за хроно диета

Вариантите са:

- Риба със зеленчуци

- Филе от пиле със зеленчуци

Междинни хранения при хроно диета

Храната между основните е задължително условие на диетата. Те са малките допълнителни енергийни стимули, които са нужни, за да не се изгуби бодростта. Захарта от натуралният шоколад и фруктозата от плодовете ги доставят.

В 10.30 часа - плод по избор

В 16 часа - плод или блокче тъмен шоколад

Хроно диетата може да се превърне лесно в начина на живот на всеки, а не само във временен диетичен режим. Тя дава трайни резултати след първоначалното отслабване. При нея не се изпитва чувство на глад и в същото време тялото получава всичко хранителни вещества, от които се нуждае. Въглехидратите, мазнините, протеините и белтъчините са осигурени и това е най-голямото предимство на тази диета.

Вижте още ефикасни диети и вкусни диетични рецепти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати