ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с круши и ябълки

Диета с круши и ябълки

Диета с круши и ябълки

Най-често отправяният съвет по отношение на храната е да се ядат много плодове. Този съвет е подходящ не само от здравословна гледна точка, защото съдържанието на плодовете има роля за много процеси в тялото.

Идеален вариант за диета са ябълките и крушите. И двата плода имат ниско съдържание на плодова захар и това ги прави идеални. Съдържащият се в тях пектин пък дава така нужната енергия при диетично хранене.

За бързо отслабване е нужно да се изберат зрели плодове, защото съдържат много биологично активни вещества. Те са ароматни и вкусни.

Плодовете в диетата пречистват организма и нормализират храносмилателните процеси. Не бива ябълките и крушите да се подлагат на обработки като настъргване, пасиране, готвене. Ядат се в натурален вид, с кората.

Максималното количество от двата плода за деня е 5 броя от всеки плод, като крушите е добре да се приемат на гладно.

До 3 часа след хапването на плодовете не бива да се яде месо и месни продукти, за да се избегне ферментацията.

През останалото време се приема обичайната храна, но без да се преяжда. Изключват се също тестени храни и сладко от диетата с круши и ябълки.

След пълен едноседмичен курс на диетата трябва да се направи пауза от 1 месец, преди да се повтори, но пък резултатът ще се види още в първите 7 дни, когато се губят от 2 до 4 килограма.

Отслабване с круши и ябълки

Този режим за отслабване с круши и ябълки е лесен и приятен за изпълнение, но трябва да се има предвид, че е създаден само за здрави хора над 20-годишна възраст. Не се препоръчва на бременни жени и хора с различни хронични заболявания.

Ябълките и крушите ще помогнат за отслабването, защото и двата плода са отличен източник на фибри и витамин С. А фибрите са необходими за нормалната перисталтика и предпазват от трупане на мазнини. Богатството на витамини и минерали в тях зарежда добре тялото с енергия.

Ябълките в диетата предпазват от трупането на мазнини в коремната област, а крушите - по краката и бедрата. Усещането за ситост, което тези чудесни есенни плодове създават, ще предпази всеки от изкушението да наруши диетата си.

Вижте още диети за отслабване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати