ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Пилатес - медицинската гимнастика

Пилатес - медицинската гимнастика

Пилатес

Методът Пилатес нашумя преди няколко години, но истината е, че тази техника съществува от началото на миналия век. Особено популярен е сред професионалните танцьори и атлети, защото развива мускулатурата без да я прави прекалено голяма.

Създател на методът Пилатес е Джоузеф Пилатес. Той е американец от немски произход. Като дете страда от астма, рахит и ревматизъм. За да преодолее физическите си недъзи, започва да се занимава със спорт - ски, гмуркане и гимнастика. По-късно разработва системата си, която има одобрението на лекарите вече почти цял век.

Гимнастика

Защо методът стана толкова популярен?

Наричат го „съвременната йога”, защото променя тялото, издължава силуета, учи на правилна стойка и подобрява гъвкавостта, като чувствително може да ви помогне, ако имате проблеми с гръбначния стълб. А това неизбежно води и до подобряване и на самочувствието.

Практикуване на Пилатес

Световноизвестен експерт във фитнес индустрията, както и популярна медийна фигура е Трейси Малет. Над 19 милиона зрители следят и участват в нейните телевизионни тренировки, които популяризират пилатес.

Водещата е и горда майка на две деца. В повечето теливизионни тренировки на Малет, които се излъчват и у нас, се съчетава методът „Пилатес” с кардио танците, което прави упражненията изключително приятни.

Кардио-танците са вид натоварване, което развива сърдечно-съдовата система, вдига пулса с 60% над максималния, което води до намаляване на подкожните мазнини, понижаване на теглото, подобряване на кондицията на тялото и премахване на стрес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати