ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Дихателни упражнения за плосък корем

Дихателни упражнения за плосък корем

Плосък корем

За намаляване на тлъстините в областта на корема съществуват алтернативи на тежките физически упражнения. Оказва се, че дълбокото вдишване и издишване също се увенчава със завидни резултати. Правилното поемане на въздух изгаря мазнините и повишава нивото на метаболизма в организма.

Предлагаме ви елементарен начин за стопяване на излишното около коремчето и талията.

1. Вдишайте дълбоко – приберете корема максимално навътре.

2. След 5 секунди издишайте, така че коремната стена да се издуе максимално навън.

Постепенно увеличете времето между вдишването и издишването до 10 и повече секунди. Упражненията трябва да се правят всеки ден от 5 до 20 пъти.

Правете още: всяка сутрин, докато сте в леглото, повдигнете и спуснете краката бавно 10 пъти, а след това във въздуха карайте колело.

Изпълнявайте редовно целия комплекс от посочените упражнения. Това няма да ви позволи да натрупате тлъстини в областта на корема и талията. Според специалисти с подходящи дихателни упражнения, съчетани с правилен хранителен режим и упражнения, можете осезаемо да подобрите фигурата, здравето и самочувствието си.

Дишане

Дишането е в пряка зависимост с нашето тегло. Недостатъкът на кислород в организма забавя обмяна на вещества. Това води до усещане за умора и напрежение в мускулите на корема и гърба. Дишането у всеки човек е различно. То се определя от степента на неговото развитие.

Болният обикновено вдишва и издишва по-бързо. Плавно и спокойно дишат само здравите хора. Днес все повече лечители твърдят, че дълбокото и правилно дишане може да излекува много болести, а дългият живот се предопределя от начина, по който поемаме въздух.

Любопитен факт е, че дишането определя формата на носа. Колкото по-дълбоко диша човек и повече време задържа въздуха в дробовете си, толкова носът е по-широк.

Сплеснатият нос сигнализира, че дишането и кръвообращението са слаби. Заострен нос пък притежават нервни, сприхави и раздразнителни хора.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
кики
кики
16.04.2013 18:18
Прилагала съм го действа!
0
0