Четири забавни кардио тренировки

Тренировка

Вместо въртенето на колело и степ аеробиката можете да опитате някои иновативни тренировки. Те включват забавни упражнения, с които изгаряте калории и си осигурявате аеробна тренировка, която подсилва сърцето.

Те имат и допълнително преимущество – увеличават гъвкавостта, баланса и подсилват коремните мускули, три елемента от съществено значение за физическото ви състояние.

Зумба

Опитайте тази танцова тренировка и ще разберете защо танцьорите са винаги в чудесна форма. Това е високоинтензивна кардио тренировка, използваща за основа латиноамерикански танци като салса, меренге и регетон, комбинирани с различни движения от Азия и Африка.

Зумба

Обикновено Зумба включва множество упражнения за разтягане и сила. Кляканията тонизират краката, а различните ритания и навеждания напред стимулират коремните мускули.

Музиката е по-скоро като в нощен клуб, отколкото като във фитнес зала, а панделките, гривните и ориенталските шалчета в ярки цветове допълнително повишават настроението.

Фитнес на пилон

Наричан “кардио с екзотичен привкус”, фитнесът на пилон произлиза от еротичните танци и е предизвикателна тренировка за цялото тяло.

Пилон

Многобройните завъртания, изкачвания, спускания, присвивания, набирания и повдигане на краката над главата представляват сериозна силова тренировка за цялото тяло.

Постоянното движение прави тази кардиотренировка подходяща за хора, които искат да свалят килограми и в същото време да се забавляват.

Кардио Кикбокс

Комбинацията от кикбокс, бойни изкуства и традиционни кардио упражнения помага да се освободите от стреса. Непрекъснатите подскоци и извъртания помагат за изгарянето на мазнини, докато резките удари с ръце, колена и крака подобряват мускулния тонус, баланса и координацията.

Въртене на обръч

Да, обръчите се завръщат, но новите тренировки не са детска игра. Въртенете на еднокилограмов обръч около кръста тонизира и подсилва коремните мускули и изисква от вас да подобрите баланса и координацията си.

Задържането на обръча в постоянно движение подсилва сърцето и подобрява издържливостта ви. Повечето кардиотренировки от този вид включват и други движения с обръч като описването на кръгове с ръце и крака с цел стимулиране на раменете, бицепсите, трицепсите, бедрата, хълбоците и седалищните мускули.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати