Отслабване с мини порции

Малка Порция Храна

Ако не можете да си представите живота си без шоколад, десертчета и пържени изкушения, за вас е подходяща диетата на мини порциите, която ще ви помогне да свалите до шест килограма месечно.

Принципът на хранене с малки порции не може да се нарече точно диета. Този начин на хранене не изисква гладуване и човек може да си позволи любимите си лакомства.

Хранете се на малки порции, контролирайте чувството на глад, не преяждайте и на всеки три дни правете разтоварване на организма си, което освен от излишни мазнини ще ви изчисти и от токсини.

За да преминете към този начин на хранене, вместо две кюфтета изяжте само едно. Запомнете количеството салата, което изяждате всеки път, за да го намалявате с по една супена лъжица, докато не стигнете до мини-порция.

Не се отказвайте от торта, но си позволете само половинка от обичайното парче. Забравете за допълнителните порции. За да можете да намалите обичайните си порции, хранете се в по-малки чинии.

Отслабване

Това е трудно само първите два-три дни, след това организмът свиква да усвоява пълноценно храната, която му осигурявате. Обемът на стомаха ви ще се свие и ще откаже да приема излишна храна.

За да не преяждате, но и да не изпитвате постоянен глад, хранете се шест пъти дневно. Честото хапване ще ви позволи да контролирате глада, а малките порции – да контролирате теглото си.

Не забравяйте да изяждате пет зеленчука или плода дневно. Преди лягане изпийте една чаена чаша айрян или хапнете една кофичка нискомаслен йогурт.

Не забравяйте, че всеки трети ден ви е разтоварителен. Това означава, че можете да консумирате само плодове, зеленчуци и млечни продукти с ниско съдържание на мазнини.

Това, че се храните по-скромно, не трябва да се отразява и върху обема на течностите, които поемате. Изпивайте не по-малко от два литра вода дневно.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
нина
нина
20.05.2014 15:46
Напълно съм съгласна с тази диета. Но се изисква инат! Без него диетата е обречена на неуспех.Това е положението. Тези хора, които по природа са инати, ще успеят, а тези,които са добродушни - няма.За това добродушковците ще бъдат все дебели и добри, а инатите и лоши ще бъдат слаби и стройни.Това е моето скромно мнение по този въпрос. И все пак успех на всичи!
2
0
знам как
знам как
23.03.2014 18:54
да наистина е така .На 42год съм ,52кг,без да се лишавам от каквото и да е.Истината е да не се прекалява .
3
0