ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Да преборим целулита с упражнения

Да преборим целулита с упражнения

Да преборим целулита с упражнения

Целулитът може да се пребори много трудно, трябва да включите цяла артилерия – правилен начин на хранене, козметични процедури и физически упражнения.

Освен това трябва да се научите правилно да дишате, да стегнете мускулите на корема и краката си, да намалите обема на бедрата и дупето си и така да успеете да победите омразната портокалова кожа.

Най-важното в случая е да правите правилните упражнения, които нито един антицелулитен масаж не може да замени. Има специално разработен комплекс антицелулитни упражнения, който натоварва всички мускули.

Докато ги правите, трябва да сте изпънати като струна и да гълтате стомаха си – така укрепвате мускулите в тази област. Всяко упражнение се изпълнява по десет пъти.

Добре е да ги правите всеки ден, но ако нямате възможност, достатъчно е да ги правите три пъти седмично. Първите промени ще станат забележими още след две-три седмици.

Да преборим целулита с упражнения

За първото упражнение стойте изправени, краката са на ширината на раменете, коремът е глътнат. Вдишайте, вдигнете ръце и клекнете. Докато издишате, станете. Коленете трябва да са паралелни едно на друго.

Упражнение две – краката са леко разкрачени, пръстите сочат навън, тазън е леко изнесен напред. При вдишване клякате, при издишване се изправяте.

Упражнение три – от същата позиция клякате и, оставайки в това положение, повдигате на пръсти всеки един от краката поотделно, като ги редувате.

Упражнение четири – лягате на една страна. На вдишване вдигате единия си крак максимално нагоре, на издишване спускате крака, като тежестта пада на петата. Не отпускате крака докрай и не докосвате другото стъпало с него. Повторете и за другия крак и редувайте.

Упражнение пет – лежите по гръб, краката са леко разкрачени и сгънати в коленете. Вдишайте и при издишване бавно повдигате таза си. На максимално високата точка вдишайте и на издишване леко отпускайте таза.

Упражнение шест – стоите изправени, след това вдигате единия си крак така, че да го прегънете в коляното и да докоснете с глезена си коляното на изправения крак. Направете и за другия крак и редувайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати