ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Йога за изморени очи

Йога за изморени очи

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Уморени очи
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Както мускулите на останалата част от тялото, така и очните мускули също имат нужда от поддръжка, за да бъдат в добра форма.

За да ги тренирате, се опитайте да правите следните упражнения за очи с помощта на молив или пръст. Дръжте молива приблизително на 8 сантиметра от лицето ви. Фокусирайте се върху върха на молива (пръста).

След което го преместете с отдалечаване последователно към двете към рамена. После отново го върнете в изходна позиция. По време на движенията предмета се проследява с поглед. Този тип упражнения помагат да облекчите изморените очи след дълго четене или работа с компютър.

Можете да опитате още и древния йога метод за релаксация на очите с длани. Това упражнение е добре да се изпълнява всеки ден.

Йога техниката за изморени очи е изключително лесна и същевременно полезна за отпускане на оптичния нерв. В резултат на това зрението става по-остро, подобрява здравето, както на ментално, така и на физическо ниво.

За целта затворете клепачите и поставете върху очите си основата на дланите. Пръстите трябва да прилегнат плътно в горната част на главата. Те трябва да са разположени така, че да се създава максимална тъмнина в пространството между очите и вътрешността на дланите. В това положение дишайте с дълги, бавни и дълбоки поемания на въздух в продължение на две минути. Упражнението ще ви позволи да успокоите и тонизирате и останалата част на тялото.

Правила за гледане на телевизия

За да не страдате от уморени очи, гледайте телевизия от далече

Най-важното условие за гледане на телевизия е да не седите прекалено близко до екрана. Това ще предпази очите ви. Спазвайте поне 2 или 3 метрова дистанция между очите и телевизионния монитор. Често премигвайте, докато гледате програмата. Избягвайте загасяване на осветлението в помещението и давайте на очите си почивка на всеки половин час, ако гледате продължителен филм.

Ако пък носите контактни лещи, никога не забравяйте да ги поддържате чисти. Трябва да ги почиствате всеки път преди или след слагане. Не забравяйте да поглеждате срока на годност на разтворите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя
Катя
12.11.2013 19:15
Още един съвет в този дух: бързо движение на очите за около минута - две първо по хоризонтала, после по вертикала и накрая в кръг.
1
0