ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Суперкрака с точните упражнения

Суперкрака с точните упражнения

Бедра

Перфектните крака са възможна мисия за всяка жена. Ако са добре оформени, могат да превърнат някои дефекти на тялото в красиви ефекти.

Затова започнете да правите упражнения за краката във фитнеса още сега и спазвайте програмата редовно. Без тренировки няма как да преборите противния целулит и да имате гладки бедра.

За успешната борба с целулита може да се възползвате от упражнения, които дори и да не са пряко насочени към унищожение на целулита, все пак ще ви помогнат да се отървете от портокаловата кожа благодарение на допълнителния си ефект.

С помощта на тренировки, укрепващи мускулите, може не само да се борите с целулита, но и да се предотврати неговото по-нататъшно развитие.

- Легнете по гръб, сгънете краката в колената, хванете ръцете си зад тила. Бавно повдигайте горната част на корпуса, като напрягате при това мускулите на корема и ханша. Отпуснете раменете и тила. Пребройте без да бързате до 10 и се отпуснете надолу. Повторете повдигането 20 пъти;

- Легнете настрани и протегнете долната ръка, сложете на нея главата си. За по-голяма устойчивост се подпрете с другата ръка на земята. Свийте краката в колената. Повдигнете бавно горния крак на 20 см от пода и след това го спуснете. Повторете 20 пъти. Обърнете се на другата страна и повторете повдигането с другия крак;

Упражнения

- Легнете настрани, сложете глава на протегнатата ръка. Свободната ръка подпрете на пода. Сгънете краката в колената, горния крак повдигнете на 40-45 см от пода и отпуснете. Повторете упражнението 40 пъти, след което се обърнете на другата страна и изпълнете повдигането с другия крак;

- Легнете по гръб, сложете ръцете зад тила, краката сгънете в колената. Левият глезен сложете върху дясното коляно и леко го повдигнете, напрегнете корема и седалището, бавно се приповдигайте. Леко завъртете при това корпуса към лявото коляно. Пребройте до 10 и бавно отпуснете тялото и крака. Изпълнете упражнението 25 пъти. След това сменете крака и приповдигайте корпуса, накланяйки се леко към десния крак.

Действието на подобни упражнения се заключава в това, че по време на тяхното изпълнение се повишава разходът на енергия, в резултат на което се разграждат мазнините в проблемните зони. Освен това тъканите укрепват отвътре, стават по-еластични.

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати