ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Как да започнете да спортувате

Как да започнете да спортувате

Трениране

Доста трудна задача е да започнете да спортувате, ако дотогава не сте го правили. Много хора започват да спортуват, след това престават, после отново започват.

Един от главните проблеми е, че това е прекалено трудно за хора, които не са свикнали да спортуват. Ние започваме да спортуваме с ентусиазъм, поставяме големи цели и като една от тях е да тренираме по един час дневно, разбираме, че е прекалено трудно.

Понякога целите са прекалено много. Ние искаме да спортуваме, за да отслабнем, за да имаме по-добър външен вид, за да имаме тонус, а в същото време пазим и диета. Всичко трябва да се прави постепенно.

Недостатъчната мотивация също е голям проблем. Най-добрите спортове са колективните. Все някога трябва да започнете да тренирате, затова най-добре е да го правите с приятели.

Гимнастика

За да постигнете целта си, а именно – да не се отказвате от спорта, най-важното е да не се претоварвате на първоначалния етап. Увеличавайте натоварването постепенно.

Само лекото натоварване може да ви помогне да придобиете навик, който след време ще развиете. Целта ви трябва да е определена – какво ще правите, колко и как. Методът „трябва да спортувам, ама кога – не знам”, не е функционален.

Постиженията ви трябва да са нагледни, за да разберете дали сте постигнали целта за деня. Например поставете си за цел всеки ден в продължение на една седмица по тридесет минути да прекарвате на велоергометъра.

Когато планирате една цел за определен срок, не задвижвайте заедно с нея следващата цел. Записвайте резултатите, които постигате – това ще ви стимулира за нови успехи.

Разкажете на приятелите и колегите си, че спортувате, напишете го в социалната мрежа. Ако всички около вас знаят какво ще правите и чакат да видят резултата от постигнатото, няма обратен път назад за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати