Лицеви опори

Лицеви Опори

Лицевите опори са едни от най-разпространените упражнения за тренировка, които не зависят от нивото на подготовка, опита и целите на човека.

В това упражнение участват много мускули, но главната роля се пада на гръдните мускули и на трицепсите. Косвено в това упражнение се включват много други мускули – на гърба, на китките, на корема и на бедрата.

Лицевите опори имат прекрасен ефект върху метаболизма, тъй като въздействат върху организма цялостно. Можете да правите лицеви опори в края на комплекс от упражнения за тялото.

Най-лесният начин за правене на лицеви опори е с вдигната глава, тоест с подпиране на дланите върху пейка или ниска маса. Така натискът се измества към долната част на гръдните мускули.

Този вид упражнение е едно от най-леките. Подпрете дланите си на широчина малко повече от широчината на раменете ви и сгънете ръцете си, докато гърдите ви не опрат в ръба.

Можете да правите лицеви опори и от коленен стоеж. До такъв вид лицеви опори можете да прибегнете, ако вече сте правили много нормални лицеви опори и вече не издържате.

С изправен гръб отпуснете тялото си към пода и със сила го издигнете в предишното положение.

Традиционните лицеви опори са най-популярната разновидност. Работи се върху средната област на гръдните мускули, върху трицепсите и делтовидните мускули, както и върху мускулите на гърба.

Дланите са подпрени на пода а гърбът е на една линия с изправената глава. Дланите са на широчина малко по-голяма от широчината на раменете. Леко трябва да докосвате с гърди пода.

Можете да правите лицеви опори с допрени една до друга длани, за да работите върху вътрешната област на гръдните мускули и трицепсите.

Когато усетите, че веме сте достатъчно добри в лицевите опори, можете да правите лицеви опори само с една ръка.

Единият ви крак трябва да е изнесен в страни, а срещуположната ръка да е опряна с дланта на пода. Другата ръка е зад гърба.

Горната част на гръдните мускули може да се развие с помощта на лицеви опори от пейка, като стъпалата ви са опрени върху ръба на пейката.

Главата ви е под нивото на пейката и дланите трябва да са разположени пред линията на раменете за по-добро равновесие.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати