Гимнастика в леглото гарантира успешен ден

Гимнастика в леглото гарантира успешен ден

Ако обичате сутрин да се излежавате в леглото, докато го правите, можете да свършите нещо полезно. Не бързайте да ставате. Първо направете няколко упражнения за раздвижване и ще ви е много по-лесно да се справите с предстоящите задачи.

Не започвайте деня си със стресови ситуации. Няколко упражнения ще ви ободрят, ще засилят кръвообращението и ще ви позволят да започнете деня си по-бодри.

Гимнастика в леглото гарантира успешен ден

Така ще ви е по-лесно да се справите с предстоящите задачи, пък и ще изгорите някоя и друга излишна калория.

Първо упражнение:

Легнете по корем, свийте крака към гърдите и отпуснете тялото си върху тях. Ръцете са свободно опънати надолу. Задръжте в това положение 2-3 мин.

Второ упражнение:

От същото изходно положение като при предишното упражнение сгънете крака в коленете и опитайте да хванете глезените си с ръце. Извийте гърба и главата назад, като в същото време натискате коремната преса към леглото. Задръжте така 15-20 сек. и отпуснете. Повторете упражнението 4-5 пъти.

Трето упражнение:

Гимнастика в леглото гарантира успешен ден

Подпрете се с ръце на леглото и изправете крака нагоре. Опънете ги в коленете. Тялото ви трябва да заеме формата на буквата V. Задръжте така 10 сек. и отпуснете мускулите, като леко свивате колене и ръце. Повторете 4-5 пъти.

Четвърто упражнение:

Легнете по гръб, разтворете крака на ширината на раменете и ги сгънете под прав ъгъл в коленете. Ръцете са свободно отпуснати покрай тялото.

От това положение повдигнете таза и долната част на гърба, докато бедрата и тялото ви застанат в една линия. Стегнете мускулите на таза, задръжте 3-4 сек. и върнете в изходно положение. Повторете 8-10 пъти.

Пето упражнение:

Легнете по гръб със сгънати крака. Вземете две еднакви възглавнички и ги повдигнете нагоре. От това положение сгъвайте и разгъвайте лакти 10-15 пъти.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати