Упражнения и масаж за събуждане

Събуждане

Със специален масаж и упражнения лесно ще се събудите и ще се чувствате жизнени. Тези упражнения са насочени към тонизиране на организма.

Когато се събудите, не ставайте рязко от леглото. Направете лек масаж на ушите си. Този масаж носи полза на цялото тяло, тъй като върху ушите са разположени важни точки, свързани с различни органи.

Започнете от горната част на ухото и с помощта на палеца и показалеца си лекичко потъркайте ръба на ушната мида, като се спускате надолу до меката част.

Можете да правите масажа едновременно на двете уши, а можете да ги редувате. Лекичко масажирайте меката част на ухото си, а после и зад ухото.

За масажа използвайте по една капка ароматично масло за всяко ухо. Ментовото и жасминовото масло ще ви накарат да се разсъните по приятен начин.

Аромати

Направете упражнения за очите си. Измийте ги с хладка вода, след като станете, и покрийте клепачите си с парченце краставица. Легнете за пет минути.

След това направете упражненията: гледайте нагоре и надолу, наляво и надясно и по диагонал. Въртете очите си по посока на часовниковата стрелка и обратно.

Силно стиснете очи, а след това отпуснете клепачите си и отворете очите си. Повторете всяко упражнение по три пъти.

За окончателното ви събуждане ще помогне маслото от джинджифил, портокал или евкалипт, сандалово дърво, както и розмарин. Излейте една капка върху безименния пръст на дясната си ръка.

С масажни движения втрийте маслото между веждите си, като въртите пръста си по посока на часовниковата стрелка. Докато масажирате, забавете дишането си и пребройте до двадесет и две.

Ако все още не сте се разсънили, стимулирайте енергийния си заряд, като леко натиснете слепоочията си с възглавничките на петте пръста на ръцете си.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати