Упражнения за стягане на гърдите

Упражнения за стягане на гърдите

Гърдите ви лесно ще се стегнат, ако редовно правите елементарни упражнения. Натоварването се прави постепенно, като се започва с по-леки упражнения.

Първото упражнение, което увеличава мускулите на гърдите, се прави с помощта на стол. Седнете на стол с права облегалка или застанете с гръб към стената.

Важно е гърбът ви да е опрян на плоска повърхност, тъй като в противен случай ще се задействат и мускулите на гърба, а на вас ви е необходимо да работят мускулите на гърдите.

Съединете дланите си пред гърдите. Натиснете ги една в друга с такава сила, че да усетите силно напрежение в гърдите. Бройте до десет и преместете дланите си на пет сантиметра напред.

Упражнения за стягане на гърдите

Направете отново упражнението, като отново броите до десет. Преместете дланите още пет сантиметра напред и отново повторете упражнението. Продължете, докато можете да държите дланите си опрени една в друга.

След това раздалечете дланите си, разтръскайте ръцете си и повторете цялото упражнение от началото още два пъти.

Лесно упражнение в домашни условия се прави с помощта на стена. Застанете срещу стената и натискайте с дланите си така, сякаш искате да я преместите.

За третото упражнение са ви необходими леки гири. Вземете по една във всяка ръка и имитирайте движението на скиорите, когато се оттласкват с щеки.

Гърбът трябва да е изправен. Важното е да правите движенията възможно най-бавно. Повторете три пъти по шест оттласквания.

Най-доброто упражнение за увеличаване и стягане на гърдите си остават лицевите опори. Трябва да стигнете дотам, че да направите двадесет лицеви опори една след друга.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати