ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Упражнения за стягане на гърдите

Упражнения за стягане на гърдите

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Упражнения за стягане на гърдите
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Гърдите ви лесно ще се стегнат, ако редовно правите елементарни упражнения. Натоварването се прави постепенно, като се започва с по-леки упражнения.

Първото упражнение, което увеличава мускулите на гърдите, се прави с помощта на стол. Седнете на стол с права облегалка или застанете с гръб към стената.

Важно е гърбът ви да е опрян на плоска повърхност, тъй като в противен случай ще се задействат и мускулите на гърба, а на вас ви е необходимо да работят мускулите на гърдите.

Съединете дланите си пред гърдите. Натиснете ги една в друга с такава сила, че да усетите силно напрежение в гърдите. Бройте до десет и преместете дланите си на пет сантиметра напред.

Упражнения за стягане на гърдите

Направете отново упражнението, като отново броите до десет. Преместете дланите още пет сантиметра напред и отново повторете упражнението. Продължете, докато можете да държите дланите си опрени една в друга.

След това раздалечете дланите си, разтръскайте ръцете си и повторете цялото упражнение от началото още два пъти.

Лесно упражнение в домашни условия се прави с помощта на стена. Застанете срещу стената и натискайте с дланите си така, сякаш искате да я преместите.

За третото упражнение са ви необходими леки гири. Вземете по една във всяка ръка и имитирайте движението на скиорите, когато се оттласкват с щеки.

Гърбът трябва да е изправен. Важното е да правите движенията възможно най-бавно. Повторете три пъти по шест оттласквания.

Най-доброто упражнение за увеличаване и стягане на гърдите си остават лицевите опори. Трябва да стигнете дотам, че да направите двадесет лицеви опори една след друга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати