ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Да се отървем от бричове по краката

Да се отървем от бричове по краката

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
9455258603
Бричове по крката
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна-20%
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
16.00 лв.
Виж ››

Бричовете са мастни натрупвания в горната част на краката и ако ви преследва този проблем, не се отчайвайте. Наистина те не са най-лесно коригиращата се част в тялото, но това съвсем не означава, че премахването им е невъзможно.

Важно е да се знае, че в борбата срещу тази проблемна зона най-голямо внимание трябва да се обърне на упражненията. Правилното хранене и масажите също са от значение.

Предлагаме ви няколко упражнения, които можете да изпълнявате вкъщи и са лесни за изпълнение.

Упражнения за бричове

• Легнете на една страна и се подпрете на лакътя си. Краката трябва да са събрани и изпънати. Започнете да повдигате единия крак с бързо темпо за да се получи нещо като пружиниране. Това движение напряга мускулите до максимум. След това сменете крака и продължете по същия начин. Упражнението се извършва в три серии по 15 пъти. Постепенно можете да увеличавате продължителността.

• Използвайте движенията, познати от балета. Застанете в изправено положение и с едната ръка се хванете за стабилна опора. Започнете движение с противоположния крак встрани, но се старайте да бъде точно встрани. Продължавайте да изпълнявате упражнението, докато не усетите парене.

• Заемете широк разкрачен стоеж, ходилата нека бъдат разтворени настрани. Започнете да клякате, докато бедрата не застанат в успоредно положение спрямо пода. Бавно се изправете, след това продължете да повтаряте упражнението.

• Сложете ръце на ханша си и изнесете единия крак встрани, докато тялото не клекне хубаво. Изправете се и направете 4 повторения в 10 серии, като редувате краката.

целулит на едния крак

Както споменахме, бричовете не са лесни за премахване. Бъдете постоянни в упражненията и ще постигнете желания ефект. Ходете колкото можете повече пеша, това също е фактор за намаляване на бричовете.

Комбинирайте упражненията за бричове с масажи. Можете и сами да се масажирате с масажор или да си харесате подходящо студио за целта.

Значението на упражненията при премахване на бричовете по краката е най-голямо, но разбира се ограничаването на тестени и мазни храни, газирани напитки също има важна роля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати