ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Упражнения против бричове

Упражнения против бричове

Бричове

Да се отървете от неприятните бричове, които загрозяват фигурата ви, не е непосилна задача. Необходимо е само да проявите постоянство и скоро резултатите ще бъдат налице, а това ще ви даде стимул да продължите в тази посока.

Бричовете се премахват със системни гимнастически упражнения, но ако към тях добавите и масажи, ефектът ще е още по-добър. Тук ще ви предложим един подходящ комплекс, който е добре да изпълнявате всеки ден или поне през ден.

1. Застанете в изправено положение, като се хванете с една ръка за някаква стабилна опора. Свийте единият крак в коляното и го разгънете встрани. Повторете няколко пъти първо с единия, после с другия крак.

2. Заемете разкрачен стоеж и разтворете ходилата встрани. От това положение клякайте и се изправяйте бавно. Трябва да усещате напрежението в мускулите. Повторете около 5-6 пъти. Ако изпълнявате правилно упражнението, бързо ще почувствате умора.

Упражнения

3. Легнете по гръб на пода и поставете ръцете си плътно до тялото. Съберете двата крака и ги повдигнете. От това положение докосвайте пода ту в ляво, ту в дясно. Краката трябва да останат плътно събрани. Повтаряйте упражнението докато не почувствате умора в мускулите.

4. Легнете на пода и направете свещ. От това положение изпълнявайте движения все едно, че карате колело. Продължете така около една-две минути. После може да починете и да повторите упражнението пак.

5. Седнете на пода и поставете и се облегнете назад, като се опирате на ръцете си. Повдигнете първо единият крак и започнете да „рисувате“ във въздуха цифрата осем. Повторете десетина пъти, а после направете същото и с другия крак.

6. Легнете на пода и приберете ръцете си до тялото. От това положение вдигнете бавно единия крак колко можете по-високо. Задръжте за малко и после бавно го спуснете обратно на пода. Повторете десетина пъти с единия крак, а после направете същото и с другия.

Рейтинг

5 6
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати